Συνεχίζονται οι διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μία μέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην οποία αναδείχθηκε νέος επικεφαλής της ο Νίκος Παππάς, μετά από πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη και οριακή ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε όταν ο πρώην επικεφαλής, Σωκράτης Φάμελλος αρνήθηκε να παραδώσει τη θέση του, η υπόθεση της διαγραφής της Αθηνάς Λινού μονοπωλεί την επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την κ.Λινού, με τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει: «Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Λίγο αργότερα, ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, απέστειλε την επιστολή διαγραφής της κ. Λινού, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ήταν η πρώτη επίσημη πράξη που φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, ο οποίος εν συνεχεία συναντήθηκε στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο της Βουλής με την πρώτη επιλαχούσα βουλευτή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία εξερχόμενη απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο.

Η απάντηση της Αθηνάς Λινού

Η Αθηνά Λινού από την πλευρά της απάντησε άμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωση της, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν θα παραιτηθεί απο βουλευτής, ενώ κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι συμπεριφέρεται ως «αυτόκλητος δικαστής».

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου» ξεκαθαρίζει σε δήλωσή της η Αθηνά Λινού απαντώντας στις δηλώσεις Κασσελάκη, λίγη ώρα μετά την επίσημη διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του Νίκου Παππά στον πρόεδρο της Βουλής.

Η βουλευτής του Βόρειου τομέα της Αθήνας αναφέρει επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή για το ινστιτούτο Prolepsis και διερωτάται πότε πρόφθασε ο περόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσει τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη όπως επισημαίνει διαχείρισή του.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

μου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις.

Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής.

Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η έδρα της ανήκει στο κόμμα»

Τελευταίο, μέχρι στιγμής, επεισόδιο στο σήριαλ Λινού, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει πως η έδρα της ανήκει στο κόμμα και ότι θα πρέπει να την παραδώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του κόμματος για λόγους διαφάνειας.

1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…

3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια».

Λινού: «Ο Κασσελάκης θέλει να φτιάξει ένα Πολακικό κόμμα»

Σε ανάρτηση της, η κ.Λινού δηλώνει ανακουφισμένη από τις εξελίξεις καθώς, όπως ανέφερε, πλέον θα ασχοληθεί ξανά με τα θέματα που μας αφορούν όλους όπως η ψυχική και σωματική υγεία και τα δικαιώματα των ευάλωτων.

Δείτε την ανάρτηση της: