Παράθυρο εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η Βούλα Κεχαγιά. Η εκπρόσωπος του κόμματος σε συνέντευξή της το πρωί της Τετάρτης 28/8 σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη εκλογική διαδικασία, αυτό όμως ίσως και να μην μπορεί να αποφευχθεί».

Ειδικότερα, η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Open αναφέρθηκε στις αλλαγές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη «που σαρώνει και καταστρέφει τη χώρα και τις ζωές μας».

«Ενήμερος ο Φάμελλος»

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Στέφανος Κασσελάκης έκρινε ότι χρειάζεται μια νέα ομάδα στο προεδρείο της ΚΟ για να τρέξει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί προνομία του εκάστοτε προέδρου του κόμματος. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, το είπε κι ο ίδιος. Δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, υπάρχουν οι επιλογές του προέδρου. Η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου ήταν καλή, το οποίο αναγνωρίστηκε από όλους εξ ημών. Ο κ. Φάμελλος ήταν ενήμερος για τον σχεδιασμό αυτό πριν την έναρξη της συνεδρίασης».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί η κοινωνία ζητά από εμάς να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι» και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης, όλοι μας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας σε σχέση με το κόμμα μας, ακόμα και για την ηγεσία του. Αυτό όμως πρέπει να τελειώσει, δεν μπορεί να σέρνεται επί μακρόν. Άλλωστε, έχουμε Κεντρική Επιτροπή μπροστά μας, εκεί πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

«Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθούν»

Σχολίασε την δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε λέγοντας: «Η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε χθες δείχνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στα τάρταρα, σε σχέση με το 41% που πήρε στις εκλογές. Αντί λοιπόν εμείς να καλπάζουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση για να ανατραπεί και να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση, σπαρασσόμεθα. Αυτό πρέπει να τελειώσει».

Για το ζήτημα ηγεσίας που έχει ανοίξει είπε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης και ελέγχει και διοικεί το κόμμα, ως ο πρόεδρος και ηγέτης του. Δεν υπάρχουν απόλυτοι κυρίαρχοι, ούτε αυτή είναι η επιδίωξή του. Η πρόθεσή του είναι να ενώσει. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη εκλογική διαδικασία, αυτό όμως ίσως και να μην μπορεί να αποφευχθεί. Αν κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, θα γίνουν όλα όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος».

Τι είπε για Πολάκη

«Δεν υπάρχουν συναισθήματα στην πολιτική. Στην πολιτική πρέπει να κοιτάζεις μπροστά με γνώμονα το τι είναι καλό για το κόμμα, τα μέλη του και τους ψηφοφόρους του. Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο Παύλος Πολάκης μίλησε πολιτικά μέσα στην Πολιτική Γραμματεία, εννοούσε ότι έβαλε ένα πολιτικό πλαίσιο. Από την άλλη, όταν καταγγέλλεις αόριστα τα πάντα συνεχώς και αποχωρείς, κατά την άποψη του προέδρου, αυτό δεν είναι πολιτική στάση. Οι αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν αφορούν την επικείμενη Κεντρική Επιτροπή, αλλά τον σχεδιασμό για την ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία της χώρας», κατέληξε η κ. Κεχαγιά.