Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα βρίσκεται ήδη η επιστολή διαγραφής της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πρώτη επίσημη πράξη που φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, ο οποίος συναντήθηκε πριν λίγη ώρα στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο της Βουλής με την πρώτη επιλαχούσα βουλευτή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία εξερχόμενη απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο.

Είχαν προηγηθεί οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με τις οποίες δεν τον έχουν καλύψει οι εξηγήσεις που έχει δώσει η κυρία Λινού για τις χρηματοδοτήσεις του Ινστιτούτου , σχετικά με τις οποίες ο Παύλος Πολάκης έχει διατυπώσει αιχμές για αδιαφάνεια. Έτσι ζητήθηκε η παραίτησή της ώστε να παραδώσει την έδρα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια «δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp».

Η επιστολή Παππά

H διαδικασία διαγραφής

Έτσι προχώρησε η διαδικασία διαγραφής της, με τον κ. Κασσελάκη να επισημαίνει ότι «είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει, είναι ξεκάθαρο, πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα», αναφέροντας πως «η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο κ. Παππάς στον Πρόεδρο της Βουλής, «μετά από εισήγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού