Κατρίνης: «Να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των funds»

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει ότι το μεγάλο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και η απροθυμία της κυβέρνησης να θεσπίσει κανόνες, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασύδοτης λειτουργίας των funds που αρπάζουν τις περιουσίες των πολιτών.

Σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην Καλλιθέα, μίλησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, επικεντρώνοντας στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο που γίνεται πλέον ορατό από όλους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και η απροθυμία της κυβέρνησης να θεσπίσει κανόνες, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασύδοτης λειτουργίας των funds που αρπάζουν τις περιουσίες των πολιτών.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες έχει επιλέξει να είναι με την πλευρά αυτών που καταδυναστεύουν τους πολίτες και λεηλατούν το εισόδημα τους. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει πλευρά: είναι με τα funds, με τα καρτέλ. Σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος».

Τόνισε επίσης ότι με νέα ρύθμιση της κυβέρνησης, δεν θα μπορεί να παίρνει φορολογική ενημερότητα ο πολίτης που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλη αρχή του δημόσιου τομέα.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που ουσιαστικά έχει καταρρεύσει, δεν έχει αφήγημα, έχει αποκαλυφθεί η διαχειριστική της ανεπάρκειας και ανικανότητας να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, να πάρει το μέρος της κοινωνίας και ταυτόχρονα έχουμε μια κυβέρνηση που εκπέμπει ένα νοσηρό καθεστωτισμό, φθείρει τους θεσμούς, συγκαλύπτει και παρανομεί.

Από την άλλη πλευρά έχουμε μικρομεσαία κόμματα που δεν πείθουν ούτε αποτελούν ελπίδα για τους πολίτες.

Είναι ένα διαλυτικό πολιτικό σκηνικό, που δημιουργεί αισθήματα απελπισίας και παραίτησης στους πολίτες.

Η πλειοψηφία, μια μεγάλη και συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία αποδοκιμάζει τον κ. Μητσοτάκη, αναζητά ελπίδα και μια εναλλακτική, σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Αναφερόμενος στην ανάγκη δημιουργίας μιας Μεγάλης Παράταξης, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι ευρύτερο και μεγαλύτερο από την εντύπωση που έχουν κάποιοι για τεχνητές συγκολλήσεις.

Η Μεγάλη Παράταξη περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τί να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και τους πολίτες που είχαν επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, με πρακτικές όπως οι υποκλοπές και με ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.