81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει

Η τελευταία ταινία του Τιμ Μπάρτον «Beetlejuice Beetlejuice» που ανοίγει στην Ελλάδα 5 Σεπτεμβρίου, σηκώνει σήμερα την αυλαία της κινηματογραφικής Μόστρα - Οι σταρ και οι Ελληνες του Φεστιβάλ Βενετίας

Αποστολή Βενετία

Με την πολλά υποσχόμενη κωμωδία φαντασίας τ «Beetlejuice Beetlejuice», τελευταία δημιουργία του Τιμ Μπάρτον, απόψε το βράδυ στην Σάλα Γκράντε του Λίντο, θα σηκωθεί η αυλαία του 81ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας.

Με αυτήν την ταινία ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης του «Μπάτμαν» και του «Μύθου του Ακέφαλου Καβαλλάρη» επιστρέφει στον περίφημο «Σκαθαροζούμη», την κωμωδία φαντασίας που το 1988 τον έβαλε στον χάρτη των σπουδαίων Αμερικανών σκηνοθετών.

Μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η άφιξη των ηθοποιών Μάικλ Κίτον, Γουινόνα Ράιντερ, Τζένα Ορτέγκα, Κάθριν Ο’ Χάρα, Τζάστιν Θερού, Μόνικα Μπελούτσι και Γουίλεμ Νταφόε που πρωταγωνιστούν, ήταν επιβεβαιωμένη.

Επιστρέφει η… λάμψη – Οι σταρ που θα παρελάσουν στο κόκκινο χαλί

Το δεκαήμερο του φεστιβάλ υπόσχεται πολλή λάμψη με δεκάδες σταρ να περπατούν πάνω στο κόκκινο χαλί του Palazzo del Cinema το οποίο αναμένεται να είναι το πιο έναστρο μέρος στον… πλανήτη με το νησί του Λίντο να συγκεντρώνει εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Οτι δεν έγινε πέρσι, αναμένεται να γίνει φέτος γιατί πέρσι, η Βενετία υπέστη τον αντίκτυπο των απεργιών του Χόλιγουντ και το αποτέλεσμα ήταν να λάμψουν διά της …απουσίας τους πολλοί διάσημοι ηθοποιοί, ανάμεσα στους οποίους η Εμα Στόουν, πρωταγωνίστρια στην ταινία «Poor things» του Γιώργου Λάνθιμου και αργότερα κάτοχος ενός δεύτερου Οσκαρ Α ρόλου για αυτήν την ταινία.

Μέχρι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στους ηθοποιούς που αναμένεται να αφιχθούν είναι η Αντζελίνα Τζολί που πρωταγωνιστεί στην «Maria» (βιογραφικό δράμα του Πάμπλο Λαραΐν για την Μαρία Κάλλας), οι πρωταγωνιστές του «Wolfs» Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Νικόλ Κίντμαν, ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Τζούλιαν Μουρ, η Τίλντα Σουίντον και ο Αντόνιο Μπαντέρας. Ολοι έχουν κάποια ταινία να παρουσιάσουν.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Από ελληνικής πλευράς με αυξημένο ενδιαφέρον περιμένουμε τις ταινίες «Quiet life» και «The harvest» των Αλέξανδρου Αβρανά και Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη αντιστοίχως. Η πρώτη που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Οριζόντων προβάλλεται την Πέμπτη 29 Αυγούστου, ενώ η ταινία της κυρίας Τσαγγάρη είναι προγραμματισμένη για προβολή την Tρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, το «Quiet life» αναφέρεται στην προσπάθεια των γονέων ενός κοριτσιού, προσφύγων στη Σουηδία, να βρουβ θεραπεία για το ανεξήγητο κώμα στο οποίο έχει βρεθεί η κόρη τους.

Στο «Harvest» όπου πρωταγωνιστούν οι Χάρι Μέλινγκ, Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, σε επτά παραισθησιογόνες μέρες, ένα ανώνυμο χωριό απροσδιορίστου χρόνου και τόπου, εξαφανίζεται.

Να θυμίσουμε ότι και οι δύο σκηνοθέτες έχουν διακριθεί στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, ο μεν Αβρανάς με την ταινία «Miss Violence» το 2013 (Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας και Copa Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας – Θέμης Πάνου, η δε κυρία Τσαγγάρη με την ταινία «Attenberg» τo 2010 (Copa Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας – Αριάν Λαμπέντ)._

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.