Γνήσιο και λαχρτιστό πιάτο με ματσάτα από τη Φολέγανδρο

Ένα αυθεντικό και παραδοσιακό πιάτο από το νησί των Κυκλάδων που συνδυάζει χειροποίητα, φαρδιά ζυμαρικά με πλούσια και αρωματική σάλτσα. Απίστευτη νοστιμιά με τα πιο απλά υλικά.

Μαρία Μαρινάκη
Γνήσιο και λαχρτιστό πιάτο με ματσάτα από τη Φολέγανδρο

Ένα αυθεντικό και παραδοσιακό πιάτο από το νησί των Κυκλάδων που συνδυάζει χειροποίητα, φαρδιά ζυμαρικά με πλούσια και αρωματική σάλτσα. Απίστευτη νοστιμιά με τα πιο απλά υλικά.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

70λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 8 μερίδες

  •  1 κιλό αλεύρι
  •  1 κ.γ. αλάτι
  •  Νερό όσο πάρει

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά νερό δουλεύοντας τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

  2. Την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

  3. Στη συνέχεια, ανοίγουμε φύλλα πάχους 5-6 χλστ. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, τα τυλίγουμε σε ρολά και τα κόβουμε σε κομμάτια πλάτους 7-8 χλστ.

  4. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για 5 λεπτά.

  5. Ρίχνουμε αλάτι και τα ματσάτα και τα βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Προσθέστε φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό, μαϊντανό ή ρίγανη, για φρεσκάδα και άρωμα.