Τρίπολη: 44χρονη έβαζε φωτιές γιατί ήθελε να «βλέπει τους πυροσβέστες»

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, και θα εκτίσει κανονικά 2 μήνες καθώς και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ.

Στη σύλληψη ενός άνδρα 51 ετών προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, ως υπαιτίου πρόκλησης τριών πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτική έκταση σε οικισμό του δήμου Δοξάτου, στην Δράμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική «συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης τριών πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση (στις 24, 25 και 26 Αυγούστου 2024), στον οικισμό Υψηλόν, της Τ.Κ. Κυργίων, του δήμου Δοξάτου στην Δράμα και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.406,25 ευρώ».

Ο 51χρονος οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με εκτιτέα ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Επιπλέον, στην 44χρονη που συνελήφθη χθες στην Τρίπολη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, κατ’ εξακολούθηση και από πρόθεση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, και θα εκτίσει κανονικά 2 μήνες καθώς και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 44χρονη «έβαζε τις φωτιές γιατί της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες».

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω φωτιές έκαψαν μικρές εκτάσεις, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν και τις αντιμετώπισαν, προτού πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.