Οι πρόσφατες καταιγίδες που έπληξαν τη Λάρισα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο αστικό πράσινο, με αποτέλεσμα την πτώση πολλών κλαδιών και δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης. Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, πραγματοποιώντας ελέγχους και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την εξασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

Πάρκο Αλκαζάρ στο επίκεντρο:

Το Πάρκο Αλκαζάρ ήταν ένα από τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο από τις καταιγίδες. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ανομβρία είχαν ήδη εξασθενήσει τα δέντρα, με αποτέλεσμα τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προκαλέσουν την πτώση μεγάλων κλαδιών. Η Διεύθυνση Πρασίνου είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και είχε ζητήσει τη βοήθεια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την διερεύνηση πιθανής προσβολής από μύκητα.

Επεμβάσεις σε όλη την πόλη:

Τα συνεργεία του Δήμου έχουν επέμβει σε πολλές περιοχές της πόλης, όπως το Πάρκο Αλκαζάρ, την περιοχή του Τσιόγκα και των Κενταύρων, την Κεντρική Πλατεία και άλλα σημεία. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την απομάκρυνση πεσμένων κλαδιών και δέντρων, καθώς και κλαδέματα όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι:

Οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου συνεχίζονται και οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο για να αναφέρουν οποιαδήποτε προβλήματα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα υπογράμμισαν την ανάγκη για συνεχή φροντίδα του αστικού πρασίνου. Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών και να διατηρήσει το πράσινο της πόλης.