Σε επιφυλακή τα χωριά του Παγγαίου: Εντείνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης

Ο Δήμαρχος καλεί σε συντονισμό τα Τοπικά Συμβούλια ενόψει πιθανής εκκένωσης χωριών.

Η μάχη με τις φλόγες στο Παγγαίο όρος συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη μέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μια τιτάνια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Οι ισχυροί άνεμοι και οι πολλές διάσπαρτες εστίες δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται νοτιοδυτικά του Πλατανότοπου και ένα δεύτερο πάνω από το Ροδολίβος Σερρών.

Ετοιμότητα για εκκένωση:

Ενόψει της σοβαρότητας της κατάστασης, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών που βρίσκονται στις παρυφές του βουνού. Στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και ενημέρωση των κατοίκων για το ενδεχόμενο εκκένωσης των χωριών, αν η κατάσταση χειροτερέψει.

Προσπάθειες κατάσβεσης:

Στο σημείο επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 46 οχήματα και 27 ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να προστατεύσουν τα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων.

Ανησυχία για τα χωριά:

Η ανησυχία είναι μεγάλη για τα χωριά που βρίσκονται στις faldas του Παγγαίου, καθώς υπάρχει φόβος ότι η φωτιά μπορεί να κατέβει και να απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης και είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους αν χρειαστεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.