Παγασητικός σε κίνδυνο: Έκτακτο σχέδιο για τα νεκρά ψάρια

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής.

Ο Παγασητικός κόλπος αντιμετωπίζει μια σοβαρή περιβαλλοντική κρίση, καθώς χιλιάδες νεκρά ψάρια απειλούν να μολύνουν τις ακτές και να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στο οικοσύστημα. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ενεργοποιήσει ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει λεπτομερώς το σχέδιο αυτό στον Βόλο. Μέχρι τότε, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες για την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών.

Κεντρικά σημεία του σχεδίου:

  • Απομάκρυνση νεκρών ψαριών: Έπτα αλιευτικά σκάφη θα αναλάβουν την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών από τον Παγασητικό κόλπο, ενώ ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου θα αναλάβει την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών εντός των ορίων του λιμένα.
  • Τοποθέτηση δικτύου: Ένα μεγάλο δίχτυ θα τοποθετηθεί στις εκβολές του Ξηριά για να εμποδίσει τα νεκρά ψάρια να φτάσουν στον Παγασητικό.
  • Καθαρισμός εκβολών: Εργατικό προσωπικό θα ξεκινήσει τον καθαρισμό των εκβολών του χειμάρρου Ξηριά.
  • Αντλιοστάσιο Πέτρας: Γίνονται προσπάθειες για την επιδιόρθωση του αντλιοστασίου της Πέτρας, ώστε να ξεκινήσει η απάντληση υδάτων μόλις κλείσει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας.

Ο ρόλος του θυροφράγματος:

Ο κ. Κουρέτας θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν κλείνει άμεσα το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι το κλείσιμο του θυροφράγματος θα μπορούσε να συμβάλει στην αποτροπή της εισόδου νέων νεκρών ψαριών στον Παγασητικό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.