Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη διαχείριση των κρίσεων στο πεδίο

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση που έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην κριτική των «ψηφιακών δικαστών» για τους χειρισμούς που έγιναν κατά την αντιμετώπιση της πρόσφατης πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

«Έχουμε μάθει να δίνουμε τις μάχες για τη διαχείριση των κρίσεων με σοβαρότητα, στο πεδίο και όχι στις κάμερες – και σε αυτές τις μάχες κρινόμαστε πάντα από το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά τη λήξη της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στην Πεντέλη, επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει σε ό,τι της ζητηθεί».

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στα πρώτα λεπτά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ο μηχανισμός της Περιφέρειας – που βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα με εντολή Χαρδαλιά – διέθεσε 60 υδροφόρες και όλα τα χωματουργικά μηχανήματα που ζητήθηκαν για το πεδίο. Το βράδυ της πυρκαγιάς μάλιστα, ο Περιφερειάρχης ξενύχτησε στα επιχειρησιακά κέντρα μαζί με τη διοίκηση του Υπουργείου και της Πυροσβεστικής, για τον πιο αποδοτικό συντονισμό των δυνάμεων.

Αλλά και μετά την κατάσβεση, δεν χάθηκε ούτε λεπτό, καθώς μέσα σε μία μόλις ημέρα τα συνεργεία της Περιφέρειας ολοκλήρωσαν τους ελέγχους στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις και κατοικίες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Εξίσου δυναμικός θα είναι ο ρόλος της Περιφέρειας όμως και την επόμενη ημέρα, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση και να εξασφαλίσει πόρους για τη διαφύλαξη και την ανασύσταση του «πράσινου κεφαλαίου» της Αττικής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.