Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του 19χρονου πριν μπει στο φονικό παιχνιδί του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, φαίνεται ο νεαρός να καταφτάνει με την οικογένειά του στο μοιραίο λούνα παρκ.

Την ίδια ώρα, ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης (27/8) στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όταν ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του νεαρού απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στη δήμαρχο όταν εκείνη του είπε ότι είναι «μαζί» του.

«Σε τι είσαι μαζί μου;», απάντησε ο πατέρας του 19χρονου.

«Δε θα σας περάσει, όσα εκατομμύρια και να έχεις. Θα σας συνθλίψω», φέρεται να είπε στην κα Χαλκιά, η οποία απομακρύνθηκε προς την πίσω πόρτα του δικαστηρίου από μία αστυνομικό, προκειμένου να λήξει το λεκτικό επεισόδιο.

«Αν ήσουν δίπλα μου, θα με είχες στηρίξει και θα άφηνες τα λαμόγια με τις γραβάτες και θα ερχόσουν κοντά μου. Το παιδί μου δεν το έφερες και ούτε θα το φέρεις. Έχε τον νου σου. Εγώ τα ‘χω με τους εισαγγελείς. Δε θα σας σώσει τίποτα. Δε με ενδιαφέρουν ούτε τα εκατομμύρια που βγάζεις ούτε τίποτα. Δε θα σας περάσει. Θα σας συνθλίψω. Δεν ξέρεις τι θα γίνει. Δεν ντρέπεστε λίγο για όλα αυτά που κάνετε;», ξέσπασε ο πατέρας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για πλήθος παραβάσεων από το μοιραίο λούνα παρκ και την τριπλή εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπήρξε αντίδραση και από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης κίνησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας, η οποία έχει 15 ημέρες να υποβάλλει τις εξηγήσεις της, οι οποίες αν δεν κριθούν πειστικές, θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών.

«Μπράβοι απειλούν τον ιδιοκτήτη»

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA o δικηγόρος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, Αλέξης Κούγιας.

Αρχικά, ο κ. Κούγιας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στους γονείς του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «ακραία συμπεριφορά σε βάρος του ιδιοκτήτη».

«Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο διενέργειας πραγματογνωμοσύνης. Μπορεί το αποτέλεσμά της να είναι θετικό για τον ιδιοκτήτη και να μην έχουμε εξελίξεις που θα είναι σκληρές ποινικά».

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για ατύχημα, αναφερόμενος στην τραγωδία στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική.

«Ανεξαρτήτως του πόνου της οικογένειας και της ελληνικής οικογένειας, πρόκειται για ατύχημα. Δεν ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να σκοτώσει ανθρώπους, ούτε ο χειριστής».

Όπως ανέφερε ο ποινικολόγος, τον εντολέα του τον έχουν περιγράψει ως τον καλύτερο εργοδότη επί δεκαετίες, όπως και καλό οικογενειάρχη.

«Δεν πρόκειται για δόλια συμπεριφορά, αλλά αμελή», είπε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ αποκάλυψε πως τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ τον έχουν απειλήσει μπράβοι.

Είχε συλληφθεί ξανά το 1999 ο ιδιοκτήτης

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το MEGA, o ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί ξανά το 1999 γιατί στην περιοχή των Γρεβενών πάλι για παραβάσεις που αφορούν την δουλειά του που σχετίζεται με τα λούνα παρκ.

«Η μεγάλη ταχύτητα διέλυσε το σάπιο παιχνίδι»

Ο πατέρας του 19χρονου τόνισε πως η ταχύτητα ήταν εκείνη που έπαιξε μοιραίο ρόλο στην τραγωδία στη Χαλκιδική, επιρρίπτοντας ευθύνες στον χειριστή του μηχανήματος.

«Την ώρα που επιβιβάστηκαν τα παιδιά και κάθισαν, ο χειριστής τους άλλαξε θέση, χωρίς να πει κάποια δικαιολογία. Όντως έλεγξε ζώνες και όταν ξεκίνησε, την ώρα που πήγε να κινηθεί προς το σημείο που γίνεται ο χειρισμός, γύρισε και είπε σε φίλο του ‘θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι’».

«Την ώρα που ξεκίνησε το μηχάνημα ξεκίνησε με αργό ρυθμό. Στην πορεία έδωσε μεγάλη ταχύτητα. Η μητέρα φώναζε ‘χαμήλωσέ το, χαμήλωσε το’ κι αυτός της έκανε με το χέρι του ‘ησύχασε’. Η ταχύτητα αυτή διέλυσε το μηχάνημα, που ήταν εντελώς σάπιο. Το διέλυσε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου.

Όπως είπε ο ίδιος, εάν το μηχάνημα κινούταν σε κανονικές στροφές, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.