Δυτική Μακεδονία: Συνάντηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου συζήτησαν τρόπους για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους πολίτες της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ιωάννης Κετικίδης, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κοζάνης.

Κεντρικά σημεία της συζήτησης:

  • Ενίσχυση προσωπικού: Ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο. Οι συμμετέχοντες αναζήτησαν τρόπους για να προσελκύσουν νέους ιατρούς και να διατηρήσουν τους ήδη υπηρετούντες, μέσω οικονομικών κινήτρων και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.
  • Εξοπλισμός: Επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού και ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, ώστε να παρέχονται πιο αποτελεσματικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας.
  • Ελικοδρόμιο: Συζητήθηκαν οι δυνατότητες βελτίωσης του ελικοδρομίου του Μποδοσάκειου, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις ασθενών και προσωπικού σε έκτακτες περιπτώσεις.
  • Χρηματοδότηση: Οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τις δυνατότητες ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, υπογράμμισε στις δηλώσεις του τη σημασία της βελτίωσης των υποδομών των νοσοκομείων της περιοχής και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας να στηρίξει το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.