Αγίος Νικολάος: Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προχωρά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδίου, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, κ. Μανώλη Μενεγάκη, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας με σκοπό τη διαμόρφωση μιας εμπεριστατωμένης πρότασης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου. Η ομάδα αποτελείται από ειδικούς στον τομέα της πολεοδομίας και μηχανικής, όπως πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και τοπογράφοι, ενώ υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης της σύνθεσής της με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

Ο σχηματισμός αυτής της πρότασης κρίνεται ζωτικής σημασίας για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαχείριση των χρήσεων γης, τη διαμόρφωση των οδικών δικτύων και την ανάπτυξη πολεοδομικών σχεδίων.

Ο κ. Μενεγάκης υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου στο ΤΠΣ, ζήτημα που μέχρι στιγμής έχει εξαιρεθεί με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο Δήμος αναζητά τρόπους είτε να ενταχθεί η Δ.Ε. Βραχασίου στο σχέδιο, είτε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την προσθήκη της.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος τόνισε ότι το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά επηρεάζει και τις επόμενες γενιές. Η προσπάθεια της Ομάδας Εργασίας θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής για τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.