Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, κ. Μανώλη Μενεγάκη, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας με σκοπό τη διαμόρφωση μιας εμπεριστατωμένης πρότασης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου. Η ομάδα αποτελείται από ειδικούς στον τομέα της πολεοδομίας και μηχανικής, όπως πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και τοπογράφοι, ενώ υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης της σύνθεσής της με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

Ο σχηματισμός αυτής της πρότασης κρίνεται ζωτικής σημασίας για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαχείριση των χρήσεων γης, τη διαμόρφωση των οδικών δικτύων και την ανάπτυξη πολεοδομικών σχεδίων.

Ο κ. Μενεγάκης υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου στο ΤΠΣ, ζήτημα που μέχρι στιγμής έχει εξαιρεθεί με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο Δήμος αναζητά τρόπους είτε να ενταχθεί η Δ.Ε. Βραχασίου στο σχέδιο, είτε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την προσθήκη της.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος τόνισε ότι το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά επηρεάζει και τις επόμενες γενιές. Η προσπάθεια της Ομάδας Εργασίας θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής για τον Δήμο Αγίου Νικολάου.