Χωρίς άρωμα γυναίκας το διπλωματικό γραφείο Μητσοτάκη – Αφιξη από την Πόλη

Θα σπάσει η παράδοση της γυναικείας διεύθυνσης του διπλωματικού γραφείο του Πρωθυπουργού; Ναι λένε οι πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότη. Ποιος θα είναι ο επόμενος διευθυντής που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έως τώρα επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού ήταν γυναικεία υπόθεση, μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Πρώτα, με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής ανέλαβε η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία εν συνεχεία υπηρέτησε ως πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον και σήμερα είναι υφυπουργός Εξωτερικών.

Αμέσως μετά επικεφαλής τοποθετήθηκε η πρέσβης Ελένη Σουρανή, σημερινή πρεσβευτής της χώρας μας στη Ρώμη.

Από το Μαξίμου στις Βρυξέλλες

Την κυρία Σουρανή διαδέχθηκε στο διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού η πρέσβης Άννα- Μαρία Μπούρα, η οποία τον Νοέμβριο μετατίθεται στις Βρυξέλλες.

Το ερώτημα που παραμένει είναι, ποιος ή ποια θα διαδεχθεί την κυρία Μπούρα; Θα συνεχίσει το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού να είναι γυναικεία υπόθεση;

«Σπάει» η γυναικεία παράδοση

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει ο ΒΗΜΑτοδότης είναι ότι αυτή τη φορά θα σπάσει αυτή η παράδοση και θα τοποθετηθεί ένας πρέσβης με εξαιρετικό βιογραφικό και με εμπειρία στα ελληνοτουρκικά.

Επισήμως λένε πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει. Αλλά μην εκπλαγείτε εάν ακούσετε ότι ο επόμενος διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού θα είναι ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, πολύπειρος στη διπλωματία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.