Το μήνυμά του για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠαΣοΚ στέλνει με ένα βίντεο ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας.

«50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, όλα αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ποιοτική δημόσια υγεία και παιδεία, η κοινωνική κινητικότητα, κινδυνεύουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Και προσθέτει: «Είναι χρέος μας να υπερασπίσουμε και να ενισχύσουμε αυτά τα κεκτημένα. Να ενώσουμε δυνάμεις με την κοινωνία και να δώσουµε ξανά στο ΠαΣοΚ αυτόνοµη και πλειοψηφική, νέα ορµή! Για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα όχι για τους λίγους, αλλά για όλους. Ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης!»

50 χρόνια ΠαΣοΚ

Πεντήντα χρόνια συμπληρώνονται  την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, την ιστορική για τα πολιτικά δρώμενα της χωράς μας 3η Σεπτέμβρη του 1974 όταν παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη του ΠαΣοΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ιδρύει αυτό το κόμμα που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη μεταπολίτευση. Η εμβληματική παρουσία του με το λευκό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα και η πεποίθησή του να ιδρύσει κόμμα παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος τις οποίες του είχαν επίμονα επισημάνει, αφήνουν ανεξίτηλα το αποτύπωμά τους και αλλάζουν το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας.