Συμμαχώντας με το Νίκο Παππά και ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του στο εσωκομματικό σύστημα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να ξεπεράσει την έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση. Η απόφαση του να ορίζει τον μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μια σαφή ένδειξη ότι αναζητεί στηρίγματα στο κόμμα.

Ο πρώην υπουργός πριν ένα χρόνο του έδωσε χείρα πολιτικής βοηθείας, στηρίζοντας τον στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο Στ. Κασσελάκης το αναγνώρισε αυτό και ουσιαστικά έχρισε το Νίκο Παππά ως το Νο2 στο κόμμα. Πλέον του δίνει μεγαλύτερο ζωτικό πολιτικό χώρο, μια κίνηση που έχει εξοργίζει ακόμα περισσότερο το μπλοκ Τσίπρα, τους «87» και όσους άλλους διαφωνούν με τον Στ. Κασσελάκη.

Η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από το Ν. Παππά ήταν μια αναμενόμενη κίνηση για τους μυημένους καθώς ο Στ. Κασσελάκης αναζητά συμμάχους για να αποτρέψει μια πιθανή πρόταση μομφής από τον Παύλο Πολάκη ή ακόμα και τους 87.

Στη θέση του Ν. Παππά τοποθετείται ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, ένα πρόσωπο που στηρίζει τις επιλογές του Στ. Κασσελάκη εδώ και καιρό, ενώ άλλα δυο πρόσωπα που έχουν κινηθεί υποστηρικτά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γαβρήλος και η Νίνα Κασιμάτη είναι οι άλλοι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Στη θέση τους παραμένουν οι πιστοί συμμαχοί του, η Θεοδώρα Τζάκρη ως γραμματέας της Κ.Ο και ο Θάνος Μωραϊτης ως διευθυντής της Κ.Ο. Επίσης, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ο επίσης υποστηρικτής του Βασίλης Κόκκαλης και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ, στη θέση του Παύλου Πολάκη που έχει διαγραφεί, η Γιώτα Πούλου με αναπληρώτρια συντονίστρια τη Ραλλία Χρηστίδου».

Την ίδια στιγμή ο Στ. Κασσελάκης έστειλε μήνυμα ότι δεν αποχωρεί και ζήτησε να δεσμευτούν ουσιαστικά όλοι δημόσια, αυτοί που τον αμφισβητούν, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα «νέο φορέα» χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.

«Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Παράλληλα κάλεσε όλους να δεσμευτούν ξεκάθαρα ότι θα τηρήσουν την απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, του Συνεδρίου, της Κεντρικής Επιτροπής – όλες αυτές τις αλλεπάλληλες αποφάσεις οι οποίες τον έχουν εξουσιοδοτήσει να ηγηθεί της προσπάθειας για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μίας μεγάλης προοδευτικής κυβερνητικής παράταξης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές.