Πώς και γιατί γέμισαν με δισ. τα κρατικά ταμεία;

To «υπερόπλο» των υπερεσόδων δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει το «γκελ» που χρειάζεται η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας κάποιο φιλολαϊκό μέτρο, ειδικά τώρα που η εικόνα της κυβέρνησης εκτιμάται ως ιδιαιτέρως επιβαρυμένη.

Όπως σας είχε αποκαλύψει ο «Βηματοδότης», το μεγάλο πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα οικονομικά είναι τα 800 εκατ. ευρώ που πρέπει να δώσει για τη φρεγάτα Belh@rra.

Και είναι πρόβλημα γιατί αυτή η τόσο μεγάλη δόση που πρέπει να δοθεί το 2025 περιορίζει τον δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να κάνει η κυβέρνηση πιο φιλολαϊκή πολιτική. Έτσι, και στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι ιδιαίτερα φειδωλός σε παροχές που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του 2025.

Όμως, χθες μια καλή είδηση από τα έσοδα έφερε μια πρώτη ανάσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα ταμεία γέμισαν τους μήνες Ιανουρίου – Ιουλίου με φόρους 36,8 δισ. ευρώ, αυξημένους κατά 2,19 δισ. ευρώ.

Μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε σε έσοδα από ΦΠΑ, από ακίνητα και βεβαίως από τον φόρο εισοδήματος καθώς εκεί μπήκε και το τεκμαρτό των ελεύθερων επαγγελματιών.

Το «υπερόπλο» των εσόδων

Έχοντας λοιπόν στη φαρέτρα του το «υπερόπλο» των υπερεσόδων, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει κάποιο φιλολαϊκό μέτρο που θα κάνει το «γκελ» που χρειάζεται η κυβέρνηση, ειδικά τώρα που η εικόνα της είναι ιδιαίτερα κακή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.