Μητσοτάκης: Στις 30 Νοεμβρίου παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης

«Το μετρό θα παραδοθεί την 30η Νοεμβρίου του 2024, το ρολόι δουλεύει αντίστροφα για να βρεθούμε ανήμερα του Αγίου Ανδρέα για μια μεγάλη γιορτή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 30 Νοεμβρίου παραδίδεται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το μετρό είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Κάνοντας ξεχωριστή μνεία στην υπουργό Πολιτισμού και στο υπουργείο για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πολλοί αμφισβητούσαν ότι μπορούμε να έχουμε και αρχαία και μετρό».

«Σήμερα ο σταθμός της Βενιζέλου είναι ένα μουσείο και ο πιο εντυπωσιακός σταθμός σε μετρό. Είμαστε πλέον παγκόσμιοι ειδικοί απόστασης και επανατοποθέτησης αρχαίων» είπε χαρακτηριστικά. «Το μετρό θα παραδοθεί την 30η Νοεμβρίου του 2024, το ρολόι δουλεύει αντίστροφα για να βρεθούμε ανήμερα του Αγίου Ανδρέα για μια μεγάλη γιορτή» πρόσθεσε.

«Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το flyover»

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην σημερινή εκδήλωση, είπε ότι αποτέλεσε μια επιλογή προκειμένου να παρουσιαστούν τα έργα που έχουν γίνει και σχεδιάζονται να γίνουν στη Θεσσαλονίκη και τη Κεντρική Μακεδονία. Και αυτό καθώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της ΔΕΘ διαπιστώθηκε ότι αδικείται η πόλη δεδομένου ότι η ομιλία στη ΔΕΘ αφορά τους εθνικούς στόχους της χώρας.

Αναφέρθηκε στο περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης που λαμβάνει υπόψη τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών και στην πλατφόρμα λέγοντας ότι έχει μεγάλη σημασία σύμφωνα με το thestival.gr.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Καμία κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει περισσότερα έργα από ότι έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στάθηκε ειδικά στα έργα της υγείας όπως τα νέα νοσοκομεία αλλά και τα έργα στα υφιστάμενα. Για το flyover είπε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς και στόχος να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές της άνοιξης του 2027 .

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.