Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η Αθηνά Λινού το οποίο γνωστοποίησε στο Facebook, με τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ να μαίνεται.

«Οι ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις σας για το πρόσωπό μου και την ΑΜΚΕ PROLEPSIS έχουν έναν και μόνο σκοπό: να παραπλανήσουν, κατά τη γνώριμη τακτική σας, τόσο την κοινή γνώμη όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της PROLEPSIS ώστε να λησμονηθεί στη δημόσια σφαίρα ο λόγος της απομάκρυνσής σας» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο εξώδικο η κ. Λινού.

Καλεί μάλιστα τον κ. Πολάκη να κατεβάσει τις συκοφαντικές ειδήσεις από το διαδίκτυο εντός τριών ημερών. «Άλλως σας δηλώνε ότι θα προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάθε άλλη χώρα του εξωτερικού στην οποία έγιναν γνωστές οι εν λόγω αναρτήσεις σας προς αποκατάσταση της αλήθειας και της τιμής και τπολήψεώς μου».

Η απάντηση Πολάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη. «Έχω τρομοκρατηθεί» λέει με ειρωνικό τόνο και διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει πίσω όσα έχει πει.

«Αν είχαμε εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα θα σας είχαν καλέσει ήδη» λέει ο κ. Πολάκης, ενώ αφήνει αιχμές και για τον διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη.

«Καλά κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κ. Λινού; Όταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;».

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Η απειλή μομφής

Την ίδια ώρα η περίοδος του…τελικού ξεκαθαρίσματος έχει ξεκινήσει και όπως προβλέπουν πολλοί έμπειροι παρατηρητές, με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και εξελέγη πρόεδρός του ο Στέφανος Κασσελάκης υπάρχει η προοπτική της νέας διάσπασης.

Ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου ο Στ. Κασσελάκης δεν θα μετέχει με φυσική παρουσία, πυκνώνουν οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για το εάν, πώς και πότε θα τεθεί η πρόταση μομφής και ήδη αρχίζουν και κυκλοφορούν ονόματα επίδοξων υποψηφίων, όπως π.χ. του ευρωβουλευτή καθηγητή Νίκου Φαραντούρη, αλλά και πως θα αντιδράσει ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης.

Την ίδια στιγμή, το σενάριο να εισέλθει στο Κοινοβούλιο ο Στ. Κασσελάκης κάηκε. Μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας, η επιλαχούσα πρώην εκπρόσωπος τύπου Πόπη Τσαπανίδου που αναμένεται να ορκισθεί την προσεχή Παρασκευή δεν είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί.

Το θέμα Παύλου Πολάκη εξακολουθεί να απασχολεί την ηγεσία με τον πρώην υπουργό να μην έχει συναντηθεί ακόμα με τον Στ. Κασσελάκη για να συζητήσουν όσα τους…χωρίζουν και κυρίως το μείζον ζήτημα για τον πρώτο, αυτό της Αθηνάς Λινού.