Η άλλη Ελλάδα που αγνοούν οι πολιτικοί

Η κοινωνία δεν είναι απολιτικ. Εξάλλου και τα προβλήματά της έχουν πολιτικό υπόβαθρο. Αρκεί οι πολιτικοί να κατανοούν τι γίνεται και να προτείνουν λύσεις και να πιέσουν για την εφαρμογή τους με στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των ανθρώπων.

Πόσοι συμπολίτες μας νομίζετε ενδιαφέρονται για το εάν θα πέσει και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή εάν θα φύγει από το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης ή κατά πόσο θα τον αμφισβητήσει ο Παύλος Πολάκης. Πόσοι κόπτονται για τους 87 και τις ανησυχίες τους; Πόσοι συζητούν για το τι γίνεται στο ΠαΣοΚ και τις φιλοδοξίες των υποψηφίων προέδρων; Η πολιτική ενδιαφέρει μόνο εάν έχει στον πυρήνα της πολιτικό υποκείμενο και όχι παραπολιτική ή κυριαρχείται από μωροφιλοδοξίες για … αρχηγιλίκια.

Τα προβλήματα είναι υπεραρκετά και μόνο εάν κανείς κατέβει στην κοινωνία θα κατανοήσει τι γίνεται και τι απασχολεί πραγματικά τους πολίτες. Όχι, δεν είναι αδιάφοροι για τα πολιτικά, αλλά για τον τρόπο που ασκείται η πολιτική σήμερα και κυρίως για το πως στέκονται απέναντι στα προβλήματά τους.

Γιατί πολιτική είναι και όταν πας στο νομαρχιακό νοσοκομείο και περιμένεις 3-4 ώρες στα επείγοντα ή δεν έχει ιατρό. Πολιτική είναι και όταν κλείνουν σχολεία στην περιφέρεια. Πολιτική είναι όταν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας ή όταν οι τιμές καλπάζουν. Πολιτική είναι και όταν ανοίγεις και το λογαριασμό του ρεύματος και κινδυνεύεις να πάθεις ανακοπή ή εγκεφαλικό. Πολιτική είναι όμως και ποιες λύσεις προτείνονται και προς ποια κατεύθυνση.

Πολιτική είναι να αντιδράς και όταν βλέπεις να ξεκινάει η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας και να υπάρχουν απειροελάχιστες αντιδράσεις, ακόμα και από αυτούς που έπρεπε να είχαν φέρει τον κόσμο…ανάποδα για να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Αυτές τις ημέρες του θέρους στο διάστημα της 15μερης θερινής άδειας, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με πολλούς στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Ήπειρο, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της ευρωζώνης. Η κρίση είναι μεγάλη και τα προβλήματα πολλά και συσσωρευμένα. Νομίζετε ότι εκεί και αλλού δεν μιλάνε για πολιτική; Ναι μιλάνε, αλλά δεν θέλουν παραπολιτική και συζήτηση που αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά τους προβλήματα.

Η κοινωνία δεν είναι απολιτικ. Εξάλλου και τα προβλήματά της έχουν πολιτικό υπόβαθρο. Αρκεί οι πολιτικοί να κατανοούν τι γίνεται και να προτείνουν λύσεις και να πιέσουν για την εφαρμογή τους με στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των ανθρώπων.

Και όσο δεν το κάνουν ρίχνουν νερό στο μύλο όσων απεχθάνονται την πολιτική και είναι υπόλογοι για όσα συμβούν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.