Η πρώτη επιλογή έγινε αυτό το καλοκαίρι. Τα 980 μέλη της Ακαδημίας του Γκραν Πρι Ωρολογοποιίας της Γενεύης, συνεδρίασαν και ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες για τα φετινά «Όσκαρ» της ωρολογοποιίας, τα περίφημα βραβεία GPHG 2024. 146 μάρκες εκδήλωσαν ενδιαφέρον θέτοντας υποψηφιότητες. Aπό τα 273 ρολόγια που συμμετείχαν προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού τα 90. Κατανεμημένα ανά έξι σε 15 κατηγορίες, τα ρολόγια αυτά διεκδικούν ένα από τα 20 συνολικά βραβεία που απονέμονται στις καλύτερες ωρολογιακές δημιουργίες της χρονιάς, με κορυφαίο το μεγάλο βραβείο «Χρυσός Δείκτης» (Aiguille d’Or).

Η τελετή απονομής των βραβείων για το 2024 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Θέατρο Λεμάν της Γενεύης. Θα είναι η 24η κατά σειρά τελετή απονομής των βραβείων GPHG. Μέχρι τότε τα υποψήφια ρολόγια θα εκτεθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου προσφέροντας ένα μοναδικό πανόραμα της σύγχρονης ωρολογοποιίας. Οι εκθέσεις αυτές, που διοργανώνονται σε συνεργασία με τοπικούς εταίρους, συμβάλλουν στην προώθηση της κουλτούρας της ωρολογοποιίας σε όλο τον κόσμο και συνοδεύονται από ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια και άλλες δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Η Όπερα της Σαϊγκόν στο Βιετνάμ θα είναι ένας από τους σταθμούς της περιοδείας που θα κάνουν τα 90 υποψήφια ρολόγια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Τα 90 ρολόγια θα παρουσιαστούν αρχικά στα νέα κεντρικά γραφεία του οίκου δημοπρασιών Christie’s στο Χονγκ Κονγκ (28-30 Σεπτεμβρίου), στην Όπερα της Σαϊγκόν, στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Χο Τσι Μιν, (9-11 Οκτωβρίου), στη Νέα Υόρκη (18-21 Οκτωβρίου) και στο Μουσείο Rath της Γενεύης (30 Οκτωβρίου-17 Νοεμβρίου). Μετά την τελετή απονομής, τα βραβευμένα ρολόγια θα εκτεθούν στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία (21-23 Νοεμβρίου).

Οι νικητές του Γκραν Πρι Ωρολογοποιίας της Γενεύης του 2023.

Ακολουθούν και οι 90 υποψηφιότητες, έξι ανά κατηγορία. Αρκετές είναι από γνωστούς οίκους ωρολογοποιίας, αλλά υπάρχουν και λιγότερο γνωστά ή και άγνωστα στο ευρύ κοινό ονόματα εταιρειών που ανήκουν κυρίως στο φάσμα των ανεξάρτητων δημιουργών. Από έξι υποψηφιότητες έχουν η μικρή πλην όμως θαυματουργή ωρολογοποιία Parmigiani Fleurier και ο οίκος Chopard, από τέσσερις οι οίκοι Piaget και Louis Vuitton, και από τρεις οι Bulgari, Van Cleef & Arpels, Η. Moser & Cie, Hermès και IWC. Ποιοι θα κατακτήσουν τα πολυπόθητα βραβεία; Υπομονή μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, όταν θα ανακοινωθούν οι νικητές. Μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε τις προβλέψεις σας και να επιλέξετε τα αγαπημένα σας μοντέλα…

Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρολογιού

Βραβείο Καλύτερου Πολύπλοκου Γυναικείου Ρολογιού

Βραβείο Καλύτερου ρολογιού μόνο με ένδειξη ώρας

Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρολογιού

Βραβείο Καλύτερου Πολύπλοκου Ανδρικού Ρολογιού

Βραβείο Εμβληματικού Ρολογιού

Βραβείο Καλύτερου Tourbillon

Βραβείο Καλύτερου Ρολογιού με Ημερολογιακές και Αστρονομικές Ενδείξεις

Βραβείο Εξαιρετικής Μηχανικής

Βραβείο Καλύτερου Χρονογράφου

Βραβείο Καλύτερου Σπορ Ρολογιού

Βραβείο Καλύτερου Ρολογιού–Κοσμήματος

Βραβείο Υψηλής Καλλιτεχνίας

Βραβείο «Μικρός Δείκτης»

Βραβείο Πρόκληση

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Γκραν Πρι Ωρολογοποιίας της Γενεύης.