Το δυσκολότερο Σαββατοκύριακο της ζωής της πέρασε η 55χρονη Μαράια Κάρεϊ, που έχασε τη μητέρα και την αδερφή της την ίδια μέρα.

«Η καρδιά μου ράγισε γιατί έχασα τη μητέρα μου το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Σε μια τραγική τροπή των πραγμάτων έχασα και την αδερφή μου την ίδια μέρα» είπε μιλώντας αποκλειστικά στο περιοδικό People. «Νιώθω ευλογημένη που είχα την ευκαιρία να βρεθώ δίπλα στη μαμά μου την τελευταία εβδομάδα πριν πεθάνει. Εκτιμώ την αγάπη και την υποστήριξή σας αλλά και το σεβασμό που δείχνετε στην ιδιωτική μου ζωή σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή» πρόσθεσε.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες γύρω από τα αίτια θανάτου της Πατρίσια και της Άλισον.

Η δύσκολη σχέση με τη μητέρα της

Η Πατρίσια, που είχε σπουδάσει στο Τζούλιαρντ, τραγουδούσε στην όπερα και ήταν καθηγήτρια φωνητικής πριν αποκτήσει με τον Άλφρεντ Ρόι Κάρεϊ την Άλισον, τη Μαράια και τον γιο τους, Μόργκαν.

Η σχέση της Μαράια με τη μητέρα της ήταν πάντοτε ιδιαίτερη.

«Όπως πολλές πολλές πτυχές της ζωής μου, το ταξίδι με τη μητέρα μου ήταν γεμάτο αντιφάσεις και ανταγωνισμό. Ποτέ δεν ήταν μόνο άσπρο-μαύρο, ήταν ένα ουράνιο τόξο συναισθημάτων», έγραψε στα απομνημονεύματά της το 2020, με τίτλο «The Meaning of Mariah Carey».

«Η σχέση μας είναι ένα αγκαθωτό σχοινί υπερηφάνειας, πόνου, ντροπής, ευγνωμοσύνης, ζήλιας, θαυμασμού και απογοήτευσης. Μια περίπλοκη αγάπη δένει την καρδιά μου με την καρδιά της μητέρας μου» ανέφερε.

Παρά τα σκαμπανεβάσματά στη σχέση τους η Μαράια διατηρούσε επαφές με τη μητέρα της. Το 2010 συναντήθηκαν για το αφιέρωμα του ABC «Mariah Carey: Καλά Χριστούγεννα σε σένα» και ερμήνευσαν ένα εορταστικό ντουέτο στο «O Come All Ye Faithful/Hallelujah Chorus».

Ένα μέρος των απομνημονευμάτων της ήταν αφιερωμένο στη μητέρα της. «Και στην Pat, τη μητέρα μου, η οποία, μέσα από όλα αυτά, πιστεύω ότι έκανε πραγματικά το καλύτερο που μπορούσε. Θα σε αγαπώ όσο καλύτερα μπορώ, για πάντα» έγραψε.

Η σχέση της Μαράια με την Άλισον ήταν επίσης αρκετά περίπλοκη. Η σταρ έγραψε στα απομνημονεύματά της ότι ήταν, τουλάχιστον εκείνη την εποχή, «συναισθηματικά και σωματικά ασφαλέστερο για μένα να μην έχω καμία επαφή» μαζί της ή με τον Μόργκαν.