Τα εύκολα, δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο με αντίπαλο την Καλλιθέα. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ με τον Βέλντε σε μεγάλα κέφια για μία ώρα κατάφεραν να προηγηθούν και να αποκτήσουν από νωρίς προβάδισμα. Στη συνέχεια, ωστόσο, και δη από το ξεκίνημα του β’ μέρους οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν, έδωσαν δικαίωμα στους νεοφώτιστους να ισοφαρίσουν στο 58′, για να έρθει ως από μηχανής Θεός ο Γιάρεμτσουκ να πετύχει το 2-1 και να υπογράψει με το πρώτο του γκολ στα νέα λημέρια το πολύτιμο τρίποντο.

Με τις προτροπές του Μεντιλίμπαρ και τις ιαχές του κόσμου, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι από το ξεκίνημα του αγώνα κι έκλεισαν τους νεοφώτιστους στο μισό γήπεδο. Δεν είναι υπερβολή ότι οι παίκτες του Βάσκου τεχνικού επιχείρησαν να πιάσουν από το… λαιμό τους αντιπάλους τους. Με το τέμπο ψηλά από το ξεκίνημα, καλές συνεργασίες και δύναμη στις μονομαχίες, οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους κι ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο.

Εκείνο που έλειψε στο πρώτο δεκάλεπτο και ήρθε πριν συμπληρωθούν τα 15′, ήταν η καθαρή ευκαιρία. Στο 14ο, λοιπόν, ο Ορτέγκα βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Βέλντε στην κίνηση, ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα εντός περιοχής και από πλάγια αριστερά σημάδεψε τη δεξιά γωνία για να γράψει εντυπωσιακά το 1-0. Ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του Νορβηγού με την ερυθρόλευκη φανέλα και γνώρισε την αποθέωση, όπως αναμενόταν.

Με τον Ελ Καμπί στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μπάμπη Κωστούλα, ο οποίος ξεκίνησε στην πρεμιέρα και το Σάββατο αγωνίστηκε σε βάρος της Φλαμένγκο στο «Μαρακανά», ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, σε μια διάταξη που δεν είχε άλλες αλλαγές συγκριτικά με το 0-2 σε βάρος του Βόλου.

Ενδεικτικό της διαφοράς κλάσης ανάμεσα στους δύο αντιπάλους είναι ότι με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι παίκτες της Καλλιθέας δεν είχαν περάσει τη μεσαία γραμμή περισσότερες από τρεις φορές, ενώ δεν είχαν απειλήσει ούτε κατά διάνοια. Στο 35′ ο Βέλντε με μία ακόμη ατομική ενέργεια, άγγιξε το 2-0, αλλά η μπάλα έπειτα από το σουτ που επιχείρησε δεξιά εντός περιοχής, σταμάτησε στο πόδι του Μπαραγκάν.

Ο «Βελντίνιο» επιχείρησε να γίνει απειλητικός και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σουτ του από το ύψος της περιοχής. Το β’ μέρος ξεκίνησε με το αδύναμο σουτ του Ουλντρίκις στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Με τον Μεντιλίμπαρ στα… κάγκελα να ζητά ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το τρίποντο, οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να ανεβάσουν στροφές, με τον Εσε να αποχωρεί από το 49′ λόγω ενοχλήσεων και να αφήνει τη θέση του στον Στάμενιτς. Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι παίκτες της Καλλιθέας μπήκαν με περισσότερο θάρρος στο γήπεδο και κατάφεραν να απειλήσουν σε τον Σοΐρι στο 58′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ουλντρίκις κατάφερε να ισοφαρίσει έπειτα από κόρνερ του Ματίγια και αδυναμία των κεντρικών αμυντικών να απομακρύνουν…

Ενα δυνατό, αλλά άστοχο σουτ του Ροντινέι στο 67′ δεν ανησύχησε τον Μπαραγκάν, την ώρα που ο κόκκινος πάγκος ετοίμαζε τριπλή αλλαγή. Πέρασαν στο γήπεδο οι Μασούρας, Ντάνι Γκαρθία και Γιάρεμτσουκ, για να πάρουν τις θέσεις των Μπιανκόν, Βέλντε και Τσικίνιο. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Ντόη να γυρίσει στόπερ πλάι στον Πιρόλα.

Με 4-4-2 στο τελευταίο 20άλεπτο, ο Ολυμπιακός και διάθεση να τα παίξει όλα για όλα με στόχο το πολύτιμο τρίποντο. Η προσπάθεια του Μασούρα να απειλήσει στο 76′ βρήκε σε ετοιμότητα τον κίπερ της Καλλιθέας. Στο 77′ ο Γιάρεμτσουκ έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από προβολή του Ελ Καμπί σε κάθετη του Στάμενιτς, με τον βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ τον Μαροκινό στο ξεκίνημα της φάσης. Τη φάση κλήθηκε να ξεδιαλύνει το VAR, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να δείχνει τελικά τη σέντρα, καθώς ο Αφρικανός αρχισκόρερ του Ολυμπιακού καλυπτόταν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Πιρόλα, Μπιανκόν (70′ Γκαρθία), Ορτέγκα, Έσε (49′ Στάμενιτς), Ντόη, Τσικίνιο (70′ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (70′ Μασούρας), Μαρτίνς, Ελ Καμπί.

ATHENS KALLITHEA: Μπαραγκάν, Μεχίας (40′ Ντεμέτριους), Ισιμάτ, Πασαλίδης, Μανθάτης, Ματίγια (84′ Βασιλόγιαννης), Μότοκ, Σοΐρι (75′ Χάνουσεκ), Μερκάτι (46′ Ντίμπα), Μουτίνιο, Ουλντρίκις.