Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Καλύβης ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Οι τρεις εισαγγελικές έρευνες – Σε τι αφορούν

Οι τρεις εισαγγελικές έρευνες στρέφονται προς τις εξής κατευθύνσεις:

Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής.

Η δεύτερη έρευνα αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου και της δημάρχου σχετικά με τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος αλλά και την αδειοδότηση των προηγούμενων χρόνων, επεκτείνονται δηλαδή οι έρευνες και στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ, πώς δηλαδή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

Το τρίτο σκέλος αφορά στα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.

Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ

Την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γρφείου του.

Η ανακοίνωση

«Τον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες αυτού, επέλεξε ο ιδιοκτήτης του επίδικου Λούνα Παρκ, Κ.Ε., όπως αναλάβει, μαζί με τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης, Ευρυσθένη Κοσκινά και Κωνσταντίνο Γραμματικό, για να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές, ώστε να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη και να σταματήσει αυτή η κατακρεούργηση του τεκμηρίου αθωότητος του κ. Κ.Ε. από όλους όσους καθημερινά, εντελώς μεροληπτικά, παρουσιάζουν στα ΜΜΕ το τι ακριβώς συνέβη και έχασε τη ζωή του, ο αείμνηστος 19χρονος Γ.Κ.

Ο κ. κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ανά πάσα στιγμή, είναι ηλικίας 58 ετών, έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε στην οιαδήποτε παράνομη πράξη και ασκούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος, με εντελώς νόμιμο τρόπο, το επάγγελμά του επί 36 συνεχή χρόνια.

Στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Χαλκιδικής, το συγκεκριμένο Λούνα Παρκ έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες ανήλικα παιδιά και χιλιάδες ενήλικους χρήστες των παιχνιδιών, επί 18 συνεχή έτη».

Νέα στοιχεία φωτιά κατέθεσε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη

Υπενθυμίζεται ότι στην Εισαγγελέα Πολυγύρου πήγε σήμερα 26/8 ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη συνοδευόμενος από τον άλλο του τον γιο, που ήταν μαζί με τον αδελφό του στο παιχνίδι που τον σκότωσε.

«Πιστεύουμε να πείσουμε τον εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις» είπε ο κ. Γιώργος Καμπαϊλής προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου.

Ο κ.Καμπαϊλής θα παραδώσει στην Εισαγγελέα έγγραφα-φωτιά. Κάποια θα αφορούν την ακαταλληλότητα του παιχνιδιού για το οποίο, σύμφωνα με τον ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν υπάρχει κάποιο πιστοποιημένο έγγραφο από μηχανικό, αλλά μόνο μια υπεύθυνη δήλωση.