Σε κλίμα έντασης και αγωνίας για το μέλλον της υγείας στο νησί, οι κάτοικοι της Σάμου καλούνται σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 19:30 στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι η αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στον Νομό.

Η κατάσταση στα κέντρα υγείας και στο νοσοκομείο της Σάμου έχει φτάσει στο απροχώρητο, με έλλειψη προσωπικού, υποστελέχωση και παροχή περιορισμένων υπηρεσιών. Οι κάτοικοι ανησυχούν για την πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται σημαντικά.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελλισαίος Μαυρατζώτης, αναγνωρίζει το πρόβλημα και τονίζει τις προσπάθειες της Περιφέρειας να στηρίξει τα τοπικά κέντρα υγείας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι περιορισμοί που επιβάλλει η κεντρική διοίκηση εμποδίζουν την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρατζώτης αναφέρει ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την ένταξη της Σάμου στη λίστα των δυσπρόσιτων περιοχών, ώστε να μπορέσει να χορηγήσει επιδόματα διαμονής και σίτισης στο προσωπικό των κέντρων υγείας. Μάλιστα, εκφράζει την ελπίδα ότι η επικείμενη κατάθεση νέων τροπολογιών στη Βουλή θα επιτρέψει την υλοποίηση αυτού του αιτήματος.

Η κατάσταση στην υγεία της Σάμου αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Η κινητοποίηση των πολιτών και η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι απαραίτητα για να αναστραφεί η αρνητική αυτή τάση.