Το φετινό καλοκαίρι σε αρκετά νησιά δεν έπεφτε καρφίτσα, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Ένα από αυτά φαίνεται ότι ήταν και η Ψίμυθος, ένα ακριτικό νησί που ξεχωρίζει για τα πανηγύρια του που κορυφώνονται, ως συνήθως, τον Δεκαπενταύγουστο.

Αν δεν την έχετε επισκεφτεί οι χρήστες του Χ σάς προτρέπουν να το κάνετε. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν είχατε ακούσει ποτέ για το συγκεκριμένο ακριτικό νησί, υπάρχει ένας αρκετά σοβαρός λόγος: πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει!

Η Ψίμυθος είναι αποκύημα της φαντασίας του Χ, τρανή απόδειξη της επιρροής του στο διαδίκτυο και της δύναμής του να προσθέτει στον χάρτη της Ελλάδας ανύπαρκτα μέρη. Και όχι μόνο γίνεται talk of the town, αλλά αναγκάζει και υπουργούς, όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντάνε στα σχόλια για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ ακόμα και αν αυτά πηγάζουν από ένα ψέμα.

Πώς άρχισαν όλα με την Ψίμυθο

Το νησί εφυήρε ο δημοσιογράφος Κώστας Μανιάτης, γνωστός στο Χ ως @beatBukowski. Ένα tweet του ήταν αρκετό για να βάλει την Ψίμυθο στην κορυφή των trends.

«Να βρεις ένα ψεύτικο όνομα για νησί, φασέικο λίγο, Ψίμυθο πχ, και να λες ότι φέτος η φάση ήταν εκεί. Δεν έχεις πάει Ψίμυθο; Ε ρε φίλε, γα@@ Έγινε χαμός φετος» έγραψε και ήταν αρκετό για να πάρουν φωτιά οι μηχανές αναζήτησης.

Το αστείο συνεχίστηκε από τους χρήστες του Χ που άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και έφτιαξαν ένα μαγικό νησί, που αν δεν πας «έχεις χάση τη φάση!».

Γιατί η Ψίμυθος έμεινε χωρίς… γιατρό

Σε αυτό το ατελείωτο πάρτι-τρολάρισμα στο X για την Ψίμυθο, τις ομορφιές της, τα μέρη που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις όταν πας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι κριτικές για τα -φανταστικά- προβλήματα που υπάρχουν στο ακριτικό νησί.

Οι χρήστες στηλίτευσαν την έλλειψη γιατρού στην Ψίμυθο καθώς ο ένας και μοναδικός που υπήρχε τα βρόντηξε και έφυγε! Τα πυρά δέχτηκε το ΕΣΥ και τα μεγάλα προβλήματά του, αναγκάζοντας τον υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να απαντήσει για την ψεύτικη είδηση.

Αφορμή στάθηκαν και οι δηλώσεις του, πριν λίγες μέρες, για τον θάνατο τουρίστριας στο ορεινό χωριό Ανάβρας στη Μαγνησία. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι «στα περιφερειακά ιατρεία Κυριακή δεν υπάρχει γιατρός από την ίδρυση του ΕΣΥ, το 1983. Σε κανένα περιφερειακό ιατρείο δεν υπάρχει γιατρός Σαββατοκύριακο».

Αγανακτισμένος ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο X: «Το τερμάτισαν με την Ψίμυθο» και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις στο ΕΣΥ, ακόμα και με αφορμή ψεύτικες ειδήσεις. «Μέχρι αύριο εάν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση η μισή Ελλάδα θα είχε πιστέψει ότι … η «Ψίμυθος» είχε μείνει χωρίς γιατρό και ότι το ΕΣΥ καταρρέει… κάπου στοπ!» έγραψε.

Το ποστ στο X

«Σας έχω πει ότι τα τρολ της Αντιπολιτεύσεως επενδύουν σε μία ψευδή εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, πάντα είχε και πάντα θα έχει, αλλά τώρα είμαστε σε όλα τα επίπεδα καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό ξέρουν ότι η εξιδανικευμένη εικόνα των συστημάτων υγείας των άλλων χωρών δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τα ίδια προβλήματα με εμάς έχουν και οι υπόλοιποι και εμείς είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από πολλούς άλλους.

Όμως αυτό που κάνουν σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Άρχισε μια ιστορία για έναν «τελευταίο αγροτικό γιατρό που με ανάρτηση του στο FB είπε ότι δεν αντέχει άλλο και φεύγει…» και να οι αναρτήσεις για το ότι «η Ψίμυθος έμεινε χωρίς γιατρό κλπ» και «αυτό είναι το ΕΣΥ του Άδωνι κλπ»….μόνον που όχι μόνον η είδηση της παραίτησης είναι ψευδής αλλά το ίδιο το «νησί» που υποτίθεται καταρρέει υγειονομικά απλά δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει καθόλου είναι ένα φανταστικό νησί ένας λογαριασμός στο τουιτερ γέννησε αυτό το ψεύτικο νησί και τώρα το φανταστικό νησί έμεινε και χωρίς γιατρό…και μήν πουν ότι το έκαναν για πλάκα, διότι μέχρι αύριο εάν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση η μισή Ελλάδα θα είχε πιστέψει ότι …η «Ψίμυθος» είχε μείνει χωρίς γιατρό και ότι το ΕΣΥ καταρρέει….κάπου στοπ!

Το δηκτικό σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ντόρος για την Ψίμυθο και η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει δηκτική ανακοίνωση για τον υπουργό Υγείας, που όπως λέει, συναντήθηκε μία από τις σπάνιες φορές με την αλήθεια!

«Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης σπάνια συναντάται με την αλήθεια κι όταν το κάνει οφείλουμε να του το αναγνωρίζουμε. Πράγματι λοιπόν η Ψίμυθος δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, σίγουρα θα είχε φροντίσει ο Υπουργός να έχει αγροτικό ιατρό. Που ίσως τα Σαββατοκύριακα να έκανε διακοπές στη μαγευτική … Ψίθυμο, γιατί ‘ποτέ δεν είχαμε γιατρούς στο ΕΣΥ τις Κυριακές'»».