Περιφερειακό Κεντρικής Μακεδονίας: Λειψυδρία, Λουτρά Πέλλας και Πανώλη

Σοβαρές προκλήσεις αντιμετωπίζει η Κεντρική Μακεδονία, όπως η λειψυδρία και η ποιότητα των υδάτων, όπως αναδείχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έθεσαν καίρια ερωτήματα στη διοίκηση, με επίκεντρο την έλλειψη νερού, ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερο την περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Στάθης Αβραμίδης, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 17 έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, με συνολικό προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων λύσεων ανήκει στα αρμόδια υπουργεία.

Λουτρά Πέλλας και ασθένειες ζώων

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης τα Λουτρά Πέλλας, τα οποία μετά από προσωρινό κλείσιμο λόγω συντήρησης, λειτουργούν κανονικά. Επιπλέον, συζητήθηκε το σχέδιο διασύνδεσης του χιονοδρομικού κέντρου του Αγίου Αθανασίου με τα Λουτρά Πόζαρ.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κεφαλάς, αναφέρθηκε στην πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ποιότητα υδάτων και περιβαλλοντικά ζητήματα

Τέλος, συζητήθηκε η ποιότητα των υδάτων στην Τάφρο 66 και την περιφερειακή τάφρο Κατερίνης. Οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες διαβεβαίωσαν ότι πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι και ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνεργασία και λύσεις

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μυλόπουλος κάλεσε την Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλία και να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Προέτρεψε τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.