Νέα χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Κιλελέρ

Ο Δήμος Κιλελέρ λαμβάνει σημαντική οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες «Daniel» και «Elias», ο Δήμος Κιλελέρ λαμβάνει νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ταχεία αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στις υποδομές της περιοχής. Συγκεκριμένα, 2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στον Δήμο Κιλελέρ για την επισκευή του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών, ενώ 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν στη ΔΕΥΑ Κιλελέρ για την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης.

Σε ποιες εργασίες θα διατεθούν τα χρήματα;

  • Δήμος Κιλελέρ: Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών (1.750.000 ευρώ), καθώς και για κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων και τη διαχείριση των απορριμμάτων (250.000 ευρώ).
  • ΔΕΥΑ Κιλελέρ: Η ΔΕΥΑ θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης που υπέστησαν ζημιές κατά τις πλημμύρες.

Συνεχής στήριξη από την κυβέρνηση

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων επιχορηγήσεων ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ήδη δοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν και σημειώθηκαν οι πρώτες πλημμύρες. Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνάντηση στο Δημαρχείο Κιλελέρ, επεσήμανε ότι η νέα αυτή χρηματοδότηση προέκυψε από τη στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Κιλελέρ και των αρμόδιων Υπουργείων. Το κοινό μέλημα όλων είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και στην αγροτική παραγωγή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Μαρία Γαλλιού, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και κάτοικοι του Δήμου. Συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών και επιβεβαιώθηκε η δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής.

Αισιοδοξία για το μέλλον

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα έργα αποκατάστασης. Δήλωσε αισιόδοξος ότι, με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμος θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν τις καταστροφές. Τόνισε τη σημασία της χρηματοδότησης αυτής και ευχαρίστησε δημόσια το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, για τη συνεχή υποστήριξη.

Συνεργασία όλων των φορέων

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πλαίσιο του «Ειδικού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών» και καλύπτει ανάγκες που αφορούν όχι μόνο στην άμεση αποκατάσταση των υποδομών, αλλά και στη μακροπρόθεσμη θωράκιση της περιοχής από μελλοντικές φυσικές καταστροφές. Στόχος είναι η επαναφορά του Δήμου Κιλελέρ στην προτέρα κατάσταση και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους κατοίκους του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.