Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε για την Πανεπιστημιούπολη της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η Περιφέρεια ανέλαβε την ευθύνη για τη σύνταξη των μελετών διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Θεόδωρο Θεοδουλίδη. Οι μελέτες θα αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών, όπως οι εσωτερικές οδούς, οι πεζόδρομοι, οι χώροι πρασίνου και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Ποια έργα περιλαμβάνονται:

Με την ολοκλήρωση των μελετών, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως:

  • Φοιτητικές εστίες: Δημιουργία σύγχρονων και άνετων χώρων διαμονής για τους φοιτητές.
  • Συνεδριακό κέντρο: Ένας πολυχώρος για τη διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων και επιστημονικών συναντήσεων.
  • DATA Center: Εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υποδομών πληροφορικής για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας.
  • Νέα κτίρια Πολυτεχνικής Σχολής: Επέκταση των εγκαταστάσεων της σχολής και δημιουργία νέων εργαστηρίων και χώρων διδασκαλίας.

Τα οφέλη για την περιοχή

Η αναβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την περιοχή. Θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ακαδημαϊκής κοινότητας, στην προσέλκυση νέων φοιτητών και ερευνητών, καθώς και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.