Το φιλόδοξο έργο, που θα κοστίσει συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα του νερού που θα διατίθεται στους κατοίκους του Βόλου.

Η πρώτη φάση του έργου, με προϋπολογισμό 32 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει τη μεταφορά νερού από τις πηγές του Πηλίου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου. Σε δηλώσεις τους, οι υφυπουργοί Χρήστος Τριαντόπουλος και Ζέττα Μακρή, καθώς και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο έργο, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία του για την πόλη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε ότι το μάστερ πλαν έχει ήδη κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία και θα συζητηθεί εκτενώς για να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Όπως σημείωσε, η διαχείριση των υδάτων είναι κρίσιμης σημασίας, ιδίως στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό παρέχει μακροχρόνια λύση στο υδροδοτικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υποστηριχθεί πολιτικά για να εξασφαλιστεί η υλοποίησή του.

Ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει το έργο, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το υδροδοτικό πρόβλημα που αναμένεται να ενταθεί στο μέλλον. Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε ότι η μελέτη για το έργο ξεκίνησε το 2015 από τον αείμνηστο Τέλη Πατέρα και έχει ολοκληρωθεί με τη συμβολή εξειδικευμένων επιστημόνων.

Το έργο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, διασφαλίζει την παροχή πηγαίου νερού μέχρι το 2050 και θα οδηγήσει στην κατάργηση των γεωτρήσεων. Επιπλέον, θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της χρήσης υδροηλεκτρισμού. Το αίτημα για χρηματοδότηση του έργου έχει ήδη κατατεθεί στα γραφεία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών, ενώ η Δημοτική Αρχή αναμένει τη θετική τους ανταπόκριση.