Την αντίδραση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση προκάλεσαν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις παραλείψεις και τις παραβάσεις του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας κίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Εκεί θα δώσουν εξηγήσεις και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη τριπλή εισαγγελική έρευνα για το δυστύχημα, με τον πατέρα του θύματος να προσκομίζει μια σειρά από νέα έγγραφα για το καθεστώς λειτουργίας της επιχείρησης στο Πευκοχώρι.

Η πρώτη αφορά το δυστύχημα, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης να ζητάει από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου να επιμεληθεί προσωπικά των τριών συγκεκριμένων ποινικών ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο «κάδρο» των ευθυνών θα βρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά.

«Παλεύω μόνος μου για να βρω απαντήσεις»

Αποφασισμένος να ρίξει φως στην υπόθεση είναι ο πατέρους του 19χρονου: «Παλεύω γιατί ξέρω πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός, που λειτουργεί η δικαιοσύνη, υπηρεσίες από το οργανωμένο κράτος. Προσπαθώ με δικούς μου ανθρώπους, με δικά μου στοιχεία να βοηθήσω την εισαγγελία, τη δικαιοσύνη να φτάσουν πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα και να ασκήσει επιτέλους διώξεις σε όλους αυτούς που κατά την άποψή μου για κανένα λόγο δεν θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι σήμερα».

«Τώρα προσπαθώ με το δικό μου τρόπο με τις δικές μου θυσίες και στη μνήμη του παιδιού μου να επισπευσθούν όλα αυτά, κάνοντας οτιδήποτε πρέπει για να τιμωρηθούν αυτοί που δεν λογαριάζουν τις ζωές των ανθρώπων. Δεν θα μου ξεφύγει κανένας. Θα τους συνθλίψω με κάθε τρόπο», αναφέρει ο ίδιος στο MEGA.

Για το εάν του δόθηκαν εξηγήσεις, είπε: «Κανένας, ούτε κάν το στοιχειώδες κομμάτι της στήριξης, που πληρώνει εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο σε μια ψυχολογική υποστήριξη στα δυο μου παιδιά. Που ήταν παρόντες στο έγκλημα του παιδιού μου. Που είδαν τον αδερφό τους με ανοιγμένο το κρανίο. Νεκρό σε δύο δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει κανείς. Έχω το θάρρος αλλά και το θράσος να μιλήσω για μια απέραντη αλητεία».

Μιλάει για τον γιό του με υπερηφάνεια, με τρυφερότητα:«Ο Γιάννης μεγάλωσε δίνοντας αίμα και πόνο μέσα σε μια οικογένεια που φρόντισε να υπάρχει συνοχή με τα αδέλφια του, να υπάρχουν τρόποι, αξιοπρέπεια και όχι λάθος δικαιώματα. Με αυτά μεγάλωσαν τα παιδιά μου, με τη συνεισφορά. Όχι με την απατεωνιά. Ούτε του αντιδημάρχου, ούτε του περιφερειάρχη, του δημάρχου, ούτε κανενός».

Η ζωή του άλλαξε για πάντα τη στιγμή που του είπαν στο τηλέφωνο τι συνέβη στο παιδί του:  «Με κάλεσε η μητέρα του και μου είπε τσιρίζοντας ‘Γιώργο σκοτώθηκε το παιδί μας. Μας σκοτώσανε το παιδί’. Και απευθείας ο δεύτερος γιός μου πήρε το τηλέφωνο και μου είπε ‘μπαμπά, χτύπησε ο Γιάννης’. Προσπάθησε να με κρατήσει ψύχραιμο «αλλά αναπνέει, έχει χτυπήσει πάρα πολύ». Μετά πήρε το τηλέφωνο ένας άλλος, μου είπε μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ με την οικογένεια. Δεν μου έλεγε κανείς ότι το παιδί χάθηκε».

«Λείπει το χαμόγελό του, λείπει ο τρόπος του, η καλοσύνη του λέει ο πατέρας του 19χρονου και λυγίζει. «Εμείς τώρα τον έχουμε σαν όνειρο. Είδαμε μια ταινία με έναν πολύ καλό μας φίλο, τον οποίο ο σεναριογράφος στο τέλος, τον πήρε, δεν τον άφησε. Συνήθως στα έργα, τελειώνουν αλλιώς. Τον πήρε, όμως τον έχουμε έτσι στο μυαλό μας. Τώρα έχουμε καθήκον να κάνουμε τα πάντα και να μην κλάψει κανένας άλλος γονιός», είπε.