Η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Πάτρας ότι παραβιάζει τη νομοθεσία, καθώς δεν έχει προβεί στην επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ούτε 8 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σε ερώτηση που θα υποβάλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Σταθόπουλος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητείται από τη Δημοτική Αρχή να εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης αυτής και να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη της θέσης.

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη έχει ως στόχο τη διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και του Δήμου, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και την εξάλειψη φαινομένων κακοδιοίκησης. Η μη λειτουργία του θεσμού αυτού, σύμφωνα με την παράταξη, υπονομεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφύγουν σε έναν ανεξάρτητο φορέα για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» ζητά επίσης στοιχεία για τον αριθμό των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από πολίτες και επιχειρήσεις στον Δήμο, τα οποία θα έπρεπε να έχουν διαχειριστεί ο Συμπαραστάτης, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης τους.

Η καθυστέρηση στην επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη στην Πάτρα εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής στην εφαρμογή της νομοθεσίας και στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην ερώτηση που θα υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.