Δημήτρης Κουρέτας: Προς νέα στήριξη της κτηνοτροφίας με ΠΟΠ προϊόντα

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, , ανακοίνωσε σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Σε μια κίνηση που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην κτηνοτροφία της περιοχής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην εξασφάλιση σφραγίδας Π.Ο.Π. για το παραδοσιακό γιαούρτι της Θεσσαλίας. Αυτή η σημαντική πιστοποίηση αναμένεται να προσδώσει μεγαλύτερη αξία στο προϊόν, να ενισχύσει τα έσοδα των παραγωγών και να προβάλλει την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα του θεσσαλικού γιαουρτιού στις αγορές.

Συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το θεσσαλικό βαμβάκι

Παράλληλα, η Περιφέρεια εργάζεται για την απόκτηση Π.Ο.Π. και για το θεσσαλικό βαμβάκι, μια πρωτοβουλία που θα αναδείξει την μοναδικότητα και την ποιότητα του τοπικού βαμβακιού. Η συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συμβάλλει στην επιστημονική τεκμηρίωση της αίτησης και στην ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Σύντομα αναμένεται συνέντευξη τύπου

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, ενδεχομένως και πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα σχέδια της Περιφέρειας για την προώθηση των νέων προϊόντων Π.Ο.Π. Η κατάθεση των φακέλων για την απόκτηση της πιστοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2025.

Στόχος η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Με τις πρωτοβουλίες αυτές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Η απόκτηση της Π.Ο.Π. για το γιαούρτι και το βαμβάκι αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών παραγωγών και στην ενίσχυση της φήμης της Θεσσαλίας ως περιοχής με πλούσια γεωργική παραγωγή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.