Αυτιάς: «Μου είπαν, αν πετάξεις με το αεροπλάνο θα πεθάνεις»

Ο Γιώργος Αυτιάς έπαθε περικαρδίτιδα - «Υποτίμησα την εξέλιξη, υπερτίμησα τις δυνάμεις μου» είπε.

Περιπέτεια με την υγεία του είχε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ έπαθε περικαρδίτιδα, πιθανόν από μικρόβιο κλιματιστικού.

«Ήταν ένας τυφώνας ξαφνικός. Δεν αισθάνθηκα καλά, πήγα στο νοσοκομείο. Έκλεισαν την πόρτα οι γιατροί, αφού έκανα τις εξετάσεις και μου είπαν «αν πετάξεις θα πεθάνεις», δεν θα κατέβεις ζωντανός ή θα σκάσεις στον αέρα» είπε.

Πώς κατάλαβε όμως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά; «Αισθανόμουν πολύ κρύο στη Λισαβώνα, ρίγη, είχε 40 βαθμούς κι εγώ κρύωνα» περιέγραψε ο ευρωβουλευτής.

«Είχα 5 λίτρα υγρό γύρω από την καρδιά, περικαρδίτιδα. Έμεινα 13 ημέρες μέσα στο νοσοκομείο με δύο σωληνάκια κι αντιβίωση με το κιλό. Ευχαριστώ τους γιατρούς. Δοξάζω τον Θεό που είμαι ζωντανός. Υποτίμησα την εξέλιξη, υπερτίμησα τις δυνάμεις μου», είπε.

Τα συμπτώματα της περικαρδίτιδας

Περικαρδίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή τών δύο πετάλων του περικαρδίου (σπλαγχνικό και τοιχωματικό). Παρόλο που τα αίτια που την προκαλούν παραμένουν πολλές φορές αδιευκρίνιστα, συνήθως αποδίδονται σε αδιάγνωστες ιογενείς λοιμώξεις.

Το πιο κοινό σύμπτωμα της περικαρδίτιδας είναι ο πόνος στο στήθος, που συχνά είναι έντονος, συνεχής και αλλάζει ανάλογα με τη θέση του σώματος. Συχνά οι ενοχλήσεις μπορεί να είναι ήπιες και ο ασθενής να μην δώσει σημασία.

Άλλα συμπτώματα της περικαρδίτιδας είναι η κούραση, το άγχος, ο πυρετός, ο ξηρός βήχας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.