Συνεδριάζει εκτάκτως με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανου Κασσελάκη αύριο, Τρίτη 27 Αυγούστου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο ίδιος επιστρέφει σήμερα, Δευτέρα, εσπευσμένα από τα Χανιά.

Ακόμα, έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό απεύθυνε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του στο X, σημειώνοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.

Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

Η ορκωμοσία του νέου βουλευτή

Παράλληλα, με τη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων επαναλαμβάνει τις εργασίες της η Βουλή, την τρέχουσα εβδομάδα. Για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα διατεθούν δύο ημέρες, Τετάρτη και Παρασκευή.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, την ερχόμενη Τετάρτη, θα ανακοινωθεί στο Σώμα η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα. Την Παρασκευή αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική του έδρα. Πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έως αυτή την ώρα δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση, για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας. Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και η εκλογική νομοθεσία για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας, η ίδια θα ενημερωθεί επισήμως από τη Βουλή.

Εξώδικο Όλγας Γεροβασίλη στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη

Τέλος, στα θέματα που απασχολούν το ΣΥΡΙΖΑ, προστέθηκε το εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό, τον καλεί να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές σε βάρος της αναρτήσεις του στο Χ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κυρίας Γεροβασίλη, στο εξώδικό της θεωρεί ότι «οι αναρτήσεις του κου Μωραΐτη, επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως δήθεν ανάλγητη πολιτικό και κακόπιστα να αντιδιαστείλουν την παρουσία της κατά τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου στην εκλογική της περιφέρεια, με την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της πυρκαγιάς στην Αττική και με την συμβολή των βουλευτών για τη διάσωση της «Αυγής«». Σε αυτό το πλαίσιο, ζητά «την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη διαφορετικά επιφυλάσσεται για περαιτέρω δικαστικές ενέργειες».