Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν σειρά που δεν λέει να τελειώσει το σενάριο

Κλίκες, ομάδες, ομαδούλες, φρουρές και φρούραρχοι σε μια διαρκή πάλη θυμίζουν περισσότερο περιφερόμενο θίασο παρά πολιτικό οργανισμό.

Ομολογώ ότι αν είχα οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ιδιότητα δύσκολα θα μπορούσα να παρακολουθήσω όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είσαι από πάνω κάθε μέρα και πάλι ζήτημα είναι αν καταφέρεις να μείνεις συγκεντρωμένος σε όλο αυτό το σίριαλ.

Έχει αρχίσει να μοιάζει με εκείνες τις σειρές του Netflix που σε καθηλώνουν τις πρώτες δύο-τρεις σεζόν και εκεί που λες ότι έρχεται το τέλος ο σεναριογράφος αναγκάζεται να γράψει άλλες δύο επειδή το προϊόν πουλάει καταλήγοντας τελικά σε μια άνοστη σούπα.

Και έστω ότι καταφέρνεις να έχεις μια εποπτεία στο πράγμα, αν δεν είσαι μυημένος στα ενδότερα της Αριστεράς, πάλι θα την πατήσεις. Οι προεδρικοί, οι νεο-προεδρικοί, οι «87», οι «54», οι «6+6», οι 5 εις το τετράγωνο και τελικά όλοι μαζί… μηδέν εις το πηλίκο. Κλίκες, ομάδες, ομαδούλες, φρουρές και φρούραρχοι σε μια διαρκή πάλη θυμίζουν περισσότερο περιφερόμενο θίασο παρά πολιτικό οργανισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κασσελάκης έκανε λάθη, είχε ένα μπερδεμένο πολιτικό μήνυμα, έφερε ένα lifestyle που ξένισε, δεν τον ενδιέφερε να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες αλλά στο τέλος της μέρας είναι ο πρόεδρος αυτού του κόμματος. Και εκλέχτηκε πρόεδρος μέσα από μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία.

Θα μου πείτε και τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να μένει στο απυρόβλητο; Να μην μιλάει κανείς; Προφανώς όχι, αλλά αν δεν τον αφήσουν να δουλέψει, όπως εκείνος νομίζει, δεν θα καταλάβουμε ποτέ τι θέλει να κάνει. Μπορεί να τα θαλασσώσει ακόμη περισσότερο αλλά τουλάχιστον ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα μείνει με την απορία.

Αλλά όσοι ζητούν σήμερα την παραίτησή του τι έχουν να επιδείξουν; Ηττήθηκαν κατά κράτος από τον Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019, ηττήθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι έφυγαν κάνοντας ένα καινούργιο κόμμα, στις θεωρητικά πιο βατές ευρωεκλογές του 2024, δεν κατάφεραν να εκλέξουν ούτε έναν ευρωβουλευτή. Δεν τις λες και μεγάλες επιτυχίες, εκτός και αν δεν ενδιαφέρονται για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού παρά μόνο για την προσωπική τους προβολή.

Είναι αυτονόητο ότι έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν τον Κασσελάκη όσο θέλουν αλλά ας γνωρίζουν ότι ένα κόμμα που δεν είναι συντεταγμένο δύσκολα μπορεί να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση. Το να κερδίσει δε εκλογές είναι αστείο…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.