Τραγικές ήταν οι τελευταίες στιγμές που βίωσαν οι επιβάτες του γιοτ Bayesian καθώς έψαχναν μανιωδώς να βρουν λίγο αέρα ενώ το πολυτελές σκάφος βυθιζόταν στο Παλέρμο.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι δύτες της εξειδικευμένης ομάδας διάσωσης περιέγραψαν με δραματικές λεπτομέρειες τις εξαιρετικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν σε βάθος άνω των 50 μέτρων. Οι 30 δύτες επιτρεπόταν να επισκέπτονται το βυθό μόνο για 12λεπτες περιόδους, κάθε μέρα, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παλέρμο και μέλος της ομάδας διάσωσης, Bentivoglio Fiandra, περιέγραψε πώς το Bayesian βυθίστηκε με την πρύμνη προς τα εμπρός πριν κυλήσει στη δεξιά πλευρά του.

«Τα θύματα αναζήτησαν καταφύγιο στην αριστερή πλευρά του σκάφους, όπου παρέμειναν τα τελευταία αποθέματα αέρα καθώς το σκάφος βυθιζόταν» είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun».

Στην πρώτη καμπίνα στα αριστερά οι δύτες ανακάλυψαν πέντε πτώματα, στον τρίτο θάλαμο στα αριστερά ανακάλυψαν το πτώμα της κόρης του Λιντς, Χάνα.

«Μπήκαμε στους χώρους, ντουλάπες και έπιπλα στροβιλίζονταν γύρω μας και καθρέφτες αντανακλούσαν τα φώτα σε εμάς. Τα πτώματα ήταν όλα σφηνωμένα σε στενά σημεία, με έπιπλα πάνω ή δίπλα τους».