Η αεροπορική εταιρία British Airways ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση όλων των πτήσεών της μεταξύ Λονδίνου και Τελ Αβίβ μέχρι και την Τετάρτη, λόγω της επιδείνωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

«Λάβαμε την επιχειρησιακή απόφαση να αναστείλουμε τις πτήσεις μας προς και από το Τελ Αβίβ έως και την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Η ασφάλεια παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας», δήλωσε εκπρόσωπος των αερογραμμών.

Νωρίτερα σήμερα, η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό «τουλάχιστον ως τη Δευτέρα 26 Αυγούστου».

Με δεδομένη την κατάσταση «οι σημερινές και αυριανές πτήσεις ακυρώνονται», επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί.

Η Air France είχε αναστείλει τις πτήσεις της μεταξύ Παρισιού και Βηρυτού από τις 29 Ιουλίου ως τις 15 Αυγούστου.

Από την πλευρά της η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της προς τη Βηρυτό ως τις 30 Σεπτεμβρίου και ως τις 2 Σεπτεμβρίου προς το Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη επικαλούμενη τον κίνδυνο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο της Βηρυτού εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, αν και κάποιες εταιρείες, ανάμεσά τους οι Royal Jordanian Etihad Airways, έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους.