Ο Αστέρας Τρίπολης χρειάστηκε μεγαλύτερο χρόνο για να σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού, ο Λεβαδειακός πήγε να το κάνει μόλις στο 1ο λεπτό με το δοκάρι του Γιαννιώτα, σε ένα πρώτο μέρος όπου οι Βοιωτοί αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους με την απόδοσή του.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα πρώτα 45 και κάτι λεπτά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε περισσότερες τελικές από τον Παναθηναϊκό. Εκτός του δοκαριού, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και με τον Οζμπολντ.

Οσον αφορά στους γηπεδούχους -με τον Αλόνσο να ξεκινάει από την αρχή τον Πελίστρι και να πηγαίνει σε λελογισμένο αριθμό αλλαγών στην ενδεκάδα- μόνο η φάση του Τσέριλ λογίζεται ως ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη.

Ηταν η μόνη φορά που «έσπασε» το μονότονο παιχνίδι των «πράσινων» και είδαμε γρήγορη ανάπτυξη που «άνοιξε» τον Λεβαδειακό.

Εύλογα, λοιπόν, το 0-0 και η αρνητική εμφάνιση των «πράσινων» έφεραν τις αποδοκιμασίες του κόσμου, στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, όπως χωρίς αλλαγές ήταν η εικόνα του με τον Λεβαδειακό να συνεχίζει να του βάζει δύσκολα. Μάλιστα, οι Βοιωτοί βρήκαν γκολ με τον Γιαννιώτα, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Οζμπολτ που έκανε το γύρισμα. Η φάση εξετάστηκε με γραμμές από το VAR.

Ο Αλόνσο έκανε την παρέμβαση του στο ματς, προχώρησε σε αλλαγή προσώπων και συστήματος, παίζοντας 4-4-2 με τους Γερεμέγεφ και Σπόραρ μαζί, αλλά προκοπή δεν έβρισκε με τον Λεβαδειακό να μη δέχεται πίεση, αλλά ούτε φάσεις και το ΟΑΚΑ να «βράζει».

Λίγο πριν από το φινάλε ο Παναθηναϊκός είχε διπλή ευκαιρία για να λυτρωθεί με τους Μαξίμοβιτς και Γερεμέγεφ. Ειδικά του Σουηδού είναι αυτό που λέμε «έχασε το άχαστο», αφού εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο «φευγάτος» Σπόραρ, ίσως στο τελευταίο του παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» και τους γλίτωσε από δεύτερο συνεχόμενο κάζο στη Super League, σκοράροντας το πρώτο εφετινό γκολ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Το 1-0 έγραψε την ιστορία του αγώνα, αλλά η ιστορία έγραψε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε και έφτασε στο 96′ για να κερδίσει τον αξιόμαχο Λεβαδειακό. Εξ ου οι νέες αποδοκιμασίες των φιλάθλων στο φινάλε.