Ασταθής θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα να παρουσιάζονται πιο έντονα στα ηπειρωτικά κατά το τριήμερο 29 -31 Αυγούστου.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτηση του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πού θα βρέξει αύριο

Την Δευτέρα 26/08 η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, με λίγες αραιές νεφώσεις μόνο στα κεντρικά και βόρεια. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα, αναμένεται γενικευμένη αστάθεια στη χώρα, δηλαδή τοπικές βροχές στο Ιόνιο, σε όλη τα ηπειρωτικά τμήματα και στην Εύβοια.

Βροχές που θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά με τη μορφή μπόρας, αλλά όχι μόνο τα βουνά. Περιμένουμε μέχρι και αργά το απόγευμα να βρέξει και σε πιο πεδινές περιοχές, αλλά τα όποια φαινόμενα θα είναι τοπικά και από αργά το απόγευμα και στη συνέχεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει έως 33-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, έως 36 στη δυτική Ελλάδα και στους 31-34 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες εντάσεως 3-5, που πρόσκαιρα θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα ξημερώσει με αίθριο καιρό, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έκτασης και διάρκειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-34 βαθμούς, οι άνεμοιθα πνέουν βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5, στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα. Στα γύρω ορεινά όμως υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-34 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη 27/08, ο καιρός θα είναι αίθριος. Το μεσημέρι όμως στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, και στα αντίστοιχα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35-36 βαθμούς, και έως 32-33 στα νησιά μας. Βόρειοι οι άνεμοι μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 28/08, με εξαίρεση πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στη χώρα και την αστάθεια που θα δώσει βροχές για ακόμα μια ημέρα το μεσημέρι και το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αίθριος.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει έως 34-35 βαθμούς, αλλά πλέον θα αρχίσει να επανέρχεται σε αρκετές περιοχές η φυσιολογική για την εποχή θερμοκρασία, καθώς περιμένουμε μέγιστες κοντά στους 32 βαθμούς σε περισσότερες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη 3-5 μποφόρ.

Την Πέμπτη 29/08, ο καιρός θα είναι αίθριος αρχικά και βαθμαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή 30/08, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.