Ως ένα δίλημμα για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ένα βήμα προς ένα δημοκρατικό μέλλον ή εάν θα οπισθοχωρήσουν προς τον αυταρχισμό παρουσίασε τις αμερικανικές εκλογές η βουλευτής Ντίνα Τάιτους.

Μιλώντας στο Βήμα από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο, η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νεβάδα τόνισε ότι το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Όπως εξήγησε, «μιλάμε για το εάν θα πάμε μπροστά στο μέλλον ή θα μείνουμε πίσω, εάν θα μιλήσουμε για την προστασία της δημοκρατίας ή θα προχωρήσουμε προς τον αυταρχισμό. Άρα, πρέπει να ηγούμαστε (σε αυτά τα θέματα) και μπορούμε να το κάνουμε με έναν Δημοκρατικό πρόεδρο».

Όταν ρωτήθηκε για το εάν ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην εξωτερική πολιτική υπό τη προεδρία της Κάμαλα Χάρις, η Ντίνα Τάιτους εκτίμησε ότι σε μεγάλο βαθμό θα δούμε μια συνέχεια των πολιτικών που ασκήθηκαν επί της διακυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατήρηση ισχυρών συμμαχιών.

«Θα βάλει μερικές από τις δικές της πινελιές της (στην εξωτερική πολιτική), αλλά νομίζω ότι θα έχουμε μια συνέχεια σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της αξίας των συμμαχιών μας, όπως με την Ελλάδα, καθώς και τη συνεργασία με τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη, και γνωρίζοντας ότι πρέπει να ηγούμαστε της προώθησης της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και να μην υποχωρήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.