Επίθεση άνδρα με μαχαίρι εναντίον διερχομένων έγινε στο Φεστιβάλ της Ζόλινγκεν στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι -μία γυναίκα και δύο άνδρες. Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 8 εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι γερμανικές αρχές χαρακτήρισαν το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια», με τον δράστη -με «αραβικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα Bild- να διαφεύγει ακόμα της σύλληψης.

Την ώρα της επίθεσης στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.

Τις εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» που βρισκόταν σε εξέλιξη, με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης, υπολογιζόταν ότι θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια του τριημέρου.

«Μείνετε στα σπίτια σας»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους.

«Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο Κρέστα.

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε εδώ στον τόπο του εγκλήματος. Είναι θλιβερό. Η σκέψη μου βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε να τα καταφέρουν οι σοβαρά τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Χέρμπερτ Ρόιλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επιθεωρητή Κρέστα στο Ντίσελντορφ.

Η Αστυνομία σήμανε ύψιστο συναγερμό, απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης, που τον ψάχνουν με τη συνδρομή ελικοπτέρων, διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με την Solinger Tageblatt οι διοργανωτές έκαναν γνωστό ότι τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα τους και άλλα εννέα δίνουν μάχη για τη ζωή τους, καθώς έχουν τραυματιστεί σοβαρά.