Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στο Παγκοσμίο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Σεντ Καταρίν του Καναδά, οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Δήμητρα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος σε 6:44.63 και ανέβηκε για δεύτερη διαδοχική φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το 2023 στο Πλόβντιβ.

Τη δεύτερη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Κ23 πήραν οι Ιταλίδες Έλενα Σάλι και Αλίτσε Ραμέλα με 6:52.47 και την τρίτη θέση οι Γαλλίδες Ελεά Κλουτιέρ και Ροζ Γκαλάν (6:57.64).

«Είναι μια εκπληκτική χρονιά και συνεχίζεται. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε να το επαναλάβουμε. Ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου για φέτος» δήλωσε η Δήμητρα Κοντού. Εξίσου ενθουσιασμένη, αν και «μπερδεμένη», όπως δήλωσε ήταν και η Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Οι δύο αθλήτριες πριν δύο μέρες σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό του διπλού Ελαφρών βαρών γυναικών Κ23 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά. Τερμάτισαν σε 6:41.48, πέρασαν πανηγυρικά στον τελικό της Παρασκευής και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.