Πανσερραϊκός – Άρης 0-1: Πρώτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς

Ο Αρης βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 34΄, με σουτ του Σιφουέντες έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Σίστο.

Μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο, ο Αρης πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Χάρη σε γκολ του Σιφουέντες στο 34΄, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης επικράτησαν 1-0 στις Σέρρες του Πανσερραϊκού και τον υποχρέωσαν στη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Μόρον πήγε μόλις στο 2ο λεπτό να βάλει ένα εξαιρετικό γκολ, καθώς είδε τον τερματοφύλακα Γκουγκεσασβίλι εκτός εστίας και επιχείρησε να τον «κρεμάσει» σχεδόν από τη σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 8΄, με τον Κουέστα να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Τομάς, ενώ μετά το 10λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Αρης όμως βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 34΄, με σουτ του Σιφουέντες έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Σίστο, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 40΄, όταν ο Γκουγκεσασβίλι δεν συγκράτησε τη μπάλα στο δυνατό σουτ του Μορόν, αλλά στη συνέχεια έπεσε στα πόδια του Μανού Γκαρσία και αποσόβησε το 2-0. Στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου ο Πανσερραϊκός πίεσε με διαδοχικά κόρνερ, χωρίς να καταφέρει κάτι.

Το δεύτερο μέρος κύλησε με τον Αρη να ελέγχει το παιχνίδι, να μην απειλείται (με μικρή εξαίρεση ένα σουτ του Ντέλετιτς στο 47΄ που εξουδετέρωσε ο Κουέστα), αλλά να μη βρίσκει και τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το παιχνίδι. Προς το τέλος ο Πανσερραϊκός ανοίχτηκε και οι παίκτες του Ακη Μάντζιου βρήκαν χώρους, όμως το γκολ του Ντιαντί στο 76΄ ακυρώθηκε -ορθώς- για οφσάιντ και ο ίδιος παίκτης είδε δύο φορές (στο 82΄ και στο 87΄) τον Γκουγκεσασβίλι να τον σταματάει. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση στις καθυστερήσεις, σε σουτ του Μόντσου, αλλά η σπουδαία εμφάνισή του δεν «μεταφράστηκε» σε βαθμολογικό όφελος για την ομάδα του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.