Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε μια δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Σόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας σήμερα το βράδυ, σε μια επιχείρηση που φέρεται να συνδέεται με τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη.

Ο δράστης της επίθεσης, που σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ένα φεστιβάλ στην πόλη το βράδυ της Παρασκευής και τραυμάτισε άλλους οκτώ, κατάφερε να διαφύγει μέσα στο χάος και τον πανικό.

Μεγάλο ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει ταυτοποιήσει έναν ύποπτο ούτε έχει δώσει στη δημοσιότητα σαφή περιγραφή του δράστη.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες και αυτή τη στιγμή εκτελούμε αστυνομικά μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφερόμενος στην έρευνα.

Ειδική δύναμη δράσης έχει αναπτυχθεί, και πολλοί αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με το Reuters η αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η οργάνωση δήλωσε ότι ένα από τα μέλη της ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης με μαχαίρι και έδρασε για να «εκδικηθεί» για τους μουσουλμάνους «στην Παλαιστίνη και οπουδήποτε αλλού».

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό της όργανο Amaq.