Φθηνή αντιγραφή της πρωτότυπης ιταλικής κατασκευής είναι τελικά το μοιραίο παιχνίδι που έχασε την ζωή του ο 19χρονος στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Τη νέα αποκάλυψη έκανε το MEGA και σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο, το συγκεκριμένο «Crazy Dance» είναι ελληνική πατέντα που κατασκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη περίπου πριν από δύο δεκαετίες από ελληνική εταιρεία που σήμερα δεν λειτουργεί.

Tα καθίσματα του είχαν κόψει από συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και η κατασκευή έγινε με βάση φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί από το ιταλικό μηχάνημα.

Σύμφωνα με άνθρωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, τα καθίσματα είχαν τοποθετηθεί με συγκόλληση και διάβρωση τους ήταν βέβαιη, καθώς το μηχάνημα λειτουργούσε στην Πιερία επί χρόνια λίγα μέτρα μακριά από την θάλασσα.

Η δε συντήρηση του μηχανήματος είχε περιοριστεί σε… αισθητικές παρεμβάσεις σε μια μάντρα χωρίς να γίνει ποτέ έλεγχος σε βάθος.

Παραλείψεις, «αλισβερίσια» και «κρυφτό» με τις Αρχές

Ο πατέρας του Γιάννη προσπαθεί να καταλάβει πώς οι άνθρωποι που ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού του κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αυτοί που όταν ο γιος του ξεψυχούσε, αντί να τον βοηθήσουν, έτρεχαν να κρυφτούν.

«Άκουσα φωνές από το χώρο που βρίσκεται το Crazy dance. Πήγα προς τα εκεί και είδα ένα νεαρό άνδρα να βρίσκεται πεσμένος δίπλα στο μηχάνημα αιμόφυρτο και αναίσθητο. Ο χειριστής του μηχανήματος… και ο σύζυγος μου έφυγαν από τον χώρο του λούνα παρκ αμέσως μόλις έγινε το ατύχημα», δήλωσε η σύζυγος του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

«Αυτοί οι άνθρωποι που προκαλέσανε το θάνατο σε αυτό το νέο παιδί είναι ελεύθεροι. Εμείς έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα για να τους δώσουμε έτοιμα τα στοιχεία για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυτό που πρέπει. Γιατί δεν τους προσαγάγουν όλους αυτούς τους υπεύθυνους; Τι φοβούνται;», ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου, Γιώργος Καμπαΐλης.

Όπως λέει στο MEGA ο τραγικός πατέρας, θα περιμένει να δει πως θα κινηθεί η δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα όμως θα κάνει ότι μπορεί για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

«Εμείς πιστεύουμε και γνωρίζουμε και έχουμε πληροφορηθεί ότι υπήρχε μία συνεργασία του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της θητείας. Θλίβομαι πάρα πολύ για τον τόπο μου. Το παιδί μου έφυγε. Είναι σε καλά χέρια εκεί που είναι. Δε βγάζω θυμό. Βγάζω την αλήθεια μου», τόνισε ο κ. Καμπαΐλης.

Τα δύο παιδιά που έμειναν πίσω χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τον σοκαριστικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού τους μπροστά στα μάτια τους.