Σοκάρουν βίντεο με διαρρήκτες στο Διόνυσο, όπου προσπαθούσαν να μπουκάρουν σε σπίτια. Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.

Χθες το βράδυ, δύο αδίστακτοι κουκουλοφόροι διαρρήκτες με γάντια και τσαντάκια καταγράφονται να «ξεσκονίζουν» ένα – ένα τα σπίτια της περιοχής για να επιλέξουν τον στόχο τους. Ψάχνουν που θα χτυπήσουν, κρατούν φακούς και εργαλεία, πηδούν μέσα σε αυλές.

«Συγκεκριμένα χθες το βράδυ 12 και 17 μας ειδοποίησε ο φύλακας του απέναντι σπιτιού δύο κουκουλοφόροι πήγαν να ανέβουν την μάντρα του απέναντι σπιτιού τους φώναξε και αυτοί εξαφανίστηκαν και πήγαν από τον δρόμο από κάτω. Αδίστακτοι», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

Βίντεο τους δείχνει να φτάνουν μέχρι την είσοδο σπιτιού. Για ώρα ο ένας προσπαθεί να την ανοίξει. Ο συναγερμός αρχίζει να χτυπά όμως δεν πτοείται. Το σκυλί γαβγίζει ακατάπαυστα. Στο σημείο φτάνει ο συνεργός του και τελικά καταφέρνει να εισβάλει.

«Χθες απετράπη γιατί τους είδε ένα φύλακας ένας ιδιωτικός φύλακας που έχουν προσλάβει κάλεσε την αστυνομία και βγήκαν», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Ιδιοκτήτρια σπιτιού καταγγέλλει στο MEGA πως χθες κατάφεραν να μπουν και στην δική της αυλή με εκείνη να ειδοποιείται από τους γείτονες.

«Χθες το βράδυ εγώ δεν ήμουν εκείνη τη στιγμή σπίτι μου είπαν οι ακριβώς απέναντι ότι πήγανε μέσα στην μάντρα και ήταν και άνθρωπος που πρόσεχε τα απέναντι σπίτια. Με κάμερες με φύλαξη δεν έχουν, δεν καταλαβαίνουν. Φωνάζουν οι συναγερμοί δεν τους ενοχλεί τίποτα πια. Αγωνιούμε για το σπίτι μας γυρνάμε και είμαστε ράκος», δήλωσε.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι εδώ στον Διόνυσο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αδίστακτοι κακοποιοί κατοπτεύουν τον χώρο τις γειτονιές τους και αποφασίζουν σε ποιο σπίτι θα χτυπήσουν αδιαφορώντας για τις κάμερες, αλλά και για την φύλαξη που έχουν προσλάβει προκειμένου να προστατευτούν.

Όπως λένε, για ώρες έντρομοι κοιτούν από τις κάμερες ασφαλείας τους κακοποιούς και στέλνουν ο ένας στον άλλον μηνύματα για να παρακολουθούν την διαδρομή τους μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Κάνουν λόγο για αποφασισμένους κακοποιούς και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.