Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα και σκορδάτη μαγιονέζα
Ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, ιδανικό για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα γεύματα. Το ψήσιμο τους αναδεικνύει τη γλυκύτητα του καλαμποκιού και προσδίδει μια καπνιστή γεύση που είναι ακαταμάχητη.
Ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, ιδανικό για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα γεύματα. Το ψήσιμο τους αναδεικνύει τη γλυκύτητα του καλαμποκιού και προσδίδει μια καπνιστή γεύση που είναι ακαταμάχητη.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
12λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 4 καλαμπόκια βρασμένα
- Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- ⅓ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Παρμεζάνα
- Καυτερή σάλτσα
- 1 λάιμ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τον κόλιανδρο.
Αλείφουμε τα καλαμπόκια με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε σε φριτέζα αέρος, στους 200°C, για 12 λεπτά.
Αφήνουμε τα καλαμπόκια να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με τη σκορδάτη μαγιονέζα.
Σερβίρουμε τα καλαμπόκια με παρμεζάνα, καυτερή σάλτσα, φέτες λάιμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Μικρά Μυστικά
Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα toppings όπως θρυμματισμένο τυρί φέτα, πάπρικα, ή ακόμα και τριμμένο σκόρδο για πιο έντονη γεύση.